-->

12. februar 2022

Norske flyselskap fjerner kravet om munnbind ombord

Kravet om munnbind ombord i fly avvikles fortløpende (Illustrasjonsfoto KLM)

Kravet om bruk av munnbind på offentlig kommunikasjon, inkludert fly, forsvinner. Det kunngjorde regjeringen lørdag formiddag. Men de fire norske flyselskapene har litt forskjellig tilnærming til avviklingen.

Under regjeringens pressekonferanse lørdag formiddag kom en av nyhetene mange har ventet på, avviklingen av obligatorisk bruk av munnbind ombord i fly.

Statsminister Støre kunne fortelle at både påbudet om munnbind og en meters avstand ble skrotet med øyeblikkelig virkning, men de fire norske flyselskapene Flyr, Widerøe, SAS og Norwegian har ulik tilnærming til munnbindkravet.

Norwegian opphever munnbindkravet fra og med i morgen søndag på norsk innenriks og innad i Skandinavia. Skal man andre steder, gjelder munnbindkravet fortsatt.

– Det er viktig å sjekke kravet for munnbind dit man skal. Selv om det ikke er påbudt på de aktuelle flyvningene, kan det være annerledes på stedet du skal, sier kommunikasjonsdirektør Esben Tuman i Norwegian, til TV2. Skal du f.eks mellomlande i København kan du fly dit uten munnbind, men du må ha munnbind videre i Europa.

Også Widerøe og Flyr opphever kravet om bruk av munnbind fra i morgen søndag.

I oktober i fjor mottok Flyr sitt My Care sertifikat av Det Norske Veritas (DNV), og denne har ligget til grunn for den interne vurderingen når vi nå velger å følge norske helsemyndigheters anbefaling mht. bruk av munnbind, sa Bjørn Erik Barman-Jenssen, CGOO i Flyr da. De samme vurderinger er gjort nå.

SAS avventer
SAS’ pressesjef, John Eckhoff, skriver i en tekstmelding til nettstedet flysmart24 at selskapet vil vente litt.
– Vi fjerner påbudet innen Norge og Skandinavia fra tirsdag av, opplyser han.
På resten av rutenettet vil dagens påbud fortsette, trolig inntil den europeiske flysikkerhetsorganisasjonen EASA kommer med en anbefaling om å droppe påbudet.

Alle selskapene påpeker at det selvsagt vil være lov å bruke munnbind ombord for de passasjerene som ønsker det, og at det er viktig at den reisende selv setter seg inn i hvilke krav som gjelder dit du skal reise. Alle må selv ha med seg munnbind til de flightene der de fortsatt er pålagt å bruke.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart