-->

27. februar 2022

Norge stenger luftrommet for russerne

Russiske flyselskap stenges ute fra norsk luftrom (Simferopol lufthavn)

Etter at alle de fire andre nordiske landene gjorde det, og en rekke land i Europa stengte sitt luftrom for russiske flyselskap, har nå Norge gjort det samme.


Rundt klokken 14 søndag bestemte regjeringen seg for at også Norge skal stenge sitt luftrom for russiske flyselskap. Det betyr at ingen flyselskap kan fly over norsk territorium, eller lande på norske flyplasser.

Når det gjelder rutetrafikk er det kun Aeroflots rute mellom Oslo lufthavn og Moskva lufthavn Sheremetyevo som blir påvirket av forbudet.

Dagens Aeroflotavgang fra Gardermoen gikk som normalt, rundt klokken 12.

– Vi har konsultert med våre nordiske naboland og vil stenge luftrommet for russiske flyvninger samtidig som de gjør det, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) i en skriftlig kommentar til NTB.

 I tillegg til de fire andre nordiske landene, har flere andre europeiske land har allerede sagt at de vil stenge luftrommet for russiske fly, dette inkluderer blant annet Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Belgia, Bulgaria, Tsjekkia, de baltiske landende, Slovenia og Polen.

I løpet av kvelden vil alle EU-landene ha stengt luftrommet for russiske fly. Samtidig forventes det at russiske myndigheter forbyr europeiske flyselskap til å benytte russisk luftrom.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner

om oss   kontakt oss   facebook   twitter   instagram   nettsidekart
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage