-->

27. februar 2022

Situasjonen i Ukraina: Dette dekker reiseforsikringen

Sommerdag i Kyiv

UD utstedte reiseråd til Ukraina og enkelte områder i Russland og Hviterussland for to uker siden. Forsikringsselskap har nå begynt å motta henvendelser fra kunder som skal reise til Europa og lurer på hva forsikringen dekker.

– Vi har begynt å få henvendelser fra kunder, som har generelle spørsmål til situasjonen og hva forsikringen dekker. Reiseforsikringen gjelder som normalt til alle destinasjoner som ikke er omfattet av reiseråd fra Utenriksdepartementet, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Er passet fortsatt gyldig etter to år med corona? 

Dersom flygningen din, for eksempel til land som ligger nær Ukraina, blir kansellert som følge av situasjonen, er det flyselskapet som skal refundere kostnadene dine.

Dekker ikke frykt
Avbestillinger til andre destinasjoner og land grunnet frykt for krig eller det som skjer i Ukraina er ikke dekket av reiseforsikringen. Hvis UD utsteder reiseråd til andre land i Europa grunnet situasjonen så dekker reiseforsikringen avbestilling.

– Vi oppfordrer alle som er i utlandet, eller som skal reise til land i Europa nå, å følge utviklingen og sjekke UDs reiseråd (ekstern lenke). Ta også en titt i dine egne forsikringspapirer for å se hva som gjelder for deg, sier Nielsen.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart