-->

27. mars 2022

Reiseregningen man ikke vil bli sittende igjen med selv

Flyet drar mens tidsoptimistene står igjen og må ta regninga selv (Scanpix)

Gamle vaner kan skape trøbbel for tidsoptimister som mister flyet. - Kjipt å betale for en reise man aldri får dratt på, sier reiseeksperten.

Europeiske Reiseforsikring, som er reisedelen av If, har for tiden pågang som tilsvarer de travleste ukene i fellesferien. Med tanke på at vi er i det som normalt sett er en rolig måned, er det opplagt av reiselysten er stor - til tross for urolighetene i verden.

- Vi får nå rundt 4.500 telefoner inn til oss hver måned, og mange av disse dreier seg om avbestillinger av reiser som følge av korona. Samtidig opplever vi at stadig flere tar kontakt fordi de blir forsinket til avreise, i mange tilfeller fordi de selv har beregnet for lite tid, sier reiseekspert Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If.

I slike tilfeller kan det bli kunden selv som sitter igjen med regningen for en reise vedkommende aldri får dratt på.

- Det å legge inn den samme tiden på flyplassen som man gjorde før pandemien er risikosport. Nå skal man i de fleste tilfeller fremvise dokumentasjon utover ID/pass, eksempelvis koronapass, som man må logge inn på myndighetenes nettsider for å få tak i. Dette er manuelt arbeid som krever mer tidsbruk på hver eneste passasjer i køene. Oppå det hele er det veldig mange som skal reise akkurat nå, sier Handeland.

- Forsikringsdekningen basert på sunn fornuft.
Reiseforsikringen kan gi kundene rett på erstatning som følge av enkelte typer forsinkelser, men ikke alle.

- Hvis kunden har lagt inn god nok tid, sett i forhold til hva fly- eller reiseselskapet anbefaler, og hva man bør kunne forvente i en pandemisituasjon, er vedkommende dekket hvis det likevel skulle inntreffe en forsinkelse. Da er dette noe kunden ikke kan noe for, og man får dekket det som kalles innhenting av reisen, sier Handeland.

- Det finnes ikke noe konkret fasitsvar på hvor god tid man skal beregne, da dette avhenger av type transportmiddel og hvor man befinner seg. Derfor blir det foretatt en skjønnsmessig vurdering i hvert enkelt tilfelle. Skal man ut og fly utenlands slik ting er nå, bør man møte opp på flyplassen minst to timer før avgang, med mindre fly- eller reiseselskapet anbefaler noe annet, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring.

Tips til de reisende:
  • Beregn ekstra god tid. Det er bedre med en ekstra kaffekopp på flyplassen enn å sitte igjen med regningen for en tur man ikke får reist på.
  • Sjekk hva fly- eller reiseselskapet anbefaler deg angående oppmøte før avreise.
  • Ha alle nødvendige dokumenter klare når det er din tur til å sjekke inn. Krever dette innlogging i apper eller på nettsider, er det greit å ha sjekket fremgangsmåten på forhånd.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart