-->

26. mars 2022

Starter opp over tretti nye ruter

Faro på Algarvekysten i Portugal (Wikimedia)

Etter to år med pandemi er flyselskapene nå klare for det de håper blir en super-sommer, med reiseklare nordmenn og fulle fly. Rutetilbudet er stort og antall avganger øker ukentlig mot våren og sommeren. Over tretti nye ruter er klare fra Osloregionen.

Denne helgen skrur vi klokken over på sommertid, og flyselskapene skrur forventningene opp til de skyene de vanligvis flyr. Etter to år med pandemi, både håper og tror flyselskapene at vi er sulteforet på reiser og opplevelser, og at selskapene skal få fylt opp bunnskrapte pengekasser.

Fra Oslo lufthavn og Sandefjord lufthavn Torp skal flyselskapene starte opp over tretti nye flyruter for sommersesongen. Flere av dem kommer i luften denne helgen, mens de andre starter opp utover våren, og ikke minst i juni når skoleferien starter.

Ser vi først på Torp er det nok mange som gleder seg over at Norwegian er tilbake etter to års fravær. Denne helgen blir det avganger til både Alicante og Malaga, og det er mange vestfoldinger og telemarkinger som håper at rødsnutene kommer med flere ruter etterhvert.

Sommerrutene 2022 

De neste dagene starter Wizz Air en rute til Tallin i Estland, mens Ryanair starter å fly til Mallorca. På Torp forventes det også at ni allerede eksisterende ruter er i lufta før påske. Dette er ruter selskapenen har valgt å "fryse" på grunn av pandemien. Etterspørselen har vært for lav, og innreiserestriksjonene til de aktuelle landene for strenge til at de har generert salg.

Før skoleferien starter i juni har Widerøe startet opp sin nye rute til Nice på den franske rivieraen, og sommerrutene til Bodø og Harstad.

Flyselskapene er klare for sommeren (Avinor)

På Gardermoen ligger antall sommerruter på rundt 80, både nye ruter og ikke minst gamle destinasjoner og favoritter som dukker opp sommer etter sommer. Dette er gjerne til byer og stedeer rundt Middelhavet, dit vi drar for å sikre oss sol, sommer og gode opplevelser med familien.

Situasjonen i Ukraina gjør at vi velger å reise vestover denne sommeren, noe Portugal og Spania kan dra nytte av, men også Frankrike og Hellas vil oppleve turiststrømmer fra Norge de kommende månedene.

Spania har elleve direkteruter fra Gardermoen - Bilbao, Ibiza og Valencia er noen av dem, sammen med evigunge Barcelona. Italia og Hellas har ti ruter hver fra Oslo, Mykonos er helt ny for Norwwegian, det samme med Thessaloniki, der møter de konkurranse fra nykommeren Flyr.

Alle utenlandsrutene fra Gardermoen 

De frankofile vil trolig foretrekke Bordeaux, Nice, og Flyrs nye rute til Montpellier. Portugal ser ut til å få en liten oppsving igjen. Faro på Algarvekysten står på rutekartene hos både SAS, Norwegian og Flyr. Sistnevnte åpner en ny rute til Porto, landets nest største by etter hovedstaden Lisboa.

Vi kan også nevne at det nye selskapet Norse Atlantic Airways, eller bare Norse, planlegger å starte opp sine langdistanseruter i juni. De skal i første omgamg starte tre ruter til USA, forhåpentligvis helårsruter.

Den norske utfordreren Flyr må markere seg i markedet og over 20 sommerruter er klare. Blant annet går de inn med ruter til Alghero, Montpellier, Porto og Zadar, der de ikke møter konkurranse fra andre selskap.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart