-->

22. juni 2022

Dette frykter vi på reise i sommer


Krig, lommetyver eller at turen ikke blir noe av? Sjekk hva nordmenn er mest redde for når de pakker kofferten i sommer.


- Det nordmenn frykter klart mest er krig og terror. 1 av 4 sier dette er det de er mest redde for på reise denne sommeren, sier kommunikasjonssjef i Frende Forsikring, Heidi Tofterå Slettemoen.

Over halvparten er bekymret
Blant de over 1000 spurte i undersøkelsen Norstat har gjort for Frende Forsikring svarer nesten 6 av 10 at det er ting de er redde for i ferien. Bekymringstoppen er:
  1. Krig/terror – 23 prosent
  2. At reisen blir avlyst – 11 prosent
  3. Annen sykdom på reise – 10 prosent
  4. Covid – 9 prosent
  5. Forsinkelser – 3 prosent
  6. Lommetyver – 1 prosent

44 prosent av de spurte sier de ikke er redde for noe.

Krig og terror på topp

- Da krigen brøt ut merket vi mer uro blant de som skulle reise i nærmeste framtid, men inn mot fellesferien er reiselysten mer normal igjen. Hvis situasjonen fortsetter som nå vil nok nordmenn reise ut av landet som planlagt. En brå endring i hvor krigshandlingene foregår vil endre bildet, sier Tofterå Slettemoen.

Dobbelt så mange kvinner som menn frykter krig eller terror. Menn er på sin side mer bekymret enn kvinner for at reisen skal bli avlyst, viser Frendeundersøkelsen.

Er du bekymret kan du la være å reise, men avbestillingen er ikke dekket på forsikringen.

- Hvis du eller noen du reiser sammen med blir syke før avreise, eller UD utsteder reiseråd for stedet du skal reise til, kan avbestilling være dekket, sier Slettemoen i Frende.

Minkende covidfrykt
Etter to pandemipåvirkede somre på rad ser frykten for koronaviruset ut til å være avtagende hos nordmenn flest.

- Covid kommer bare på fjerdeplass, og nordmenn er i år mer bekymret for andre sykdommer når de reiser, sier kommunikasjonssjefen i Frende.

Redde for å bli skuffet i siste liten
Ferier, festivaler og annen sommermoro gikk fløyten under pandemien, og frykten for at det kan skje igjen sitter i. Avlysninger ligger på andreplass på lista.

- Det forstår jeg godt at folk tenker på. I tillegg har mange opplevd at reisen deres er avlyst i siste liten i vår, blant annet på grunn av bemanningsproblemer. Tusenvis av flyavganger har blitt kansellert, mange svært tett på avgangstiden, sier Heidi Tofterå Slettemoen.

I mai meldte SAS at de kansellerte fem prosent av alle avgangene sine i sommer. Det betyr 4000 flyvninger. Charterselskapet Detur har også kansellert 90 ferieturer i sommer.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart