-->

23. juni 2022

Norwegian kjøper 50 Boeing 737 MAX 8 fly

Norwegian kjøper 50 MAXer av Boeing (Norwegian)

Norwegian og flyprodusenten Boeing kunngjorde i slutten av mai en intensjonsavtale om kjøp av 50 Boeing 737 MAX 8-fly, med opsjon på ytterligere 30 fly av samme type. I dag ble den endelige avtalen ferdigstilt og signert.


Norwegian anslår å bokføre en nettogevinst på cirka 2 milliarder kroner i andre kvartal 2022 som følge av avtalen. Videre er Norwegian og Boeing enige om å avslutte alle utestående juridiske tvister.

– Avtalen om å kjøpe 50 helt nye og drivstoffeffektive 737 MAX-fly er et stort skritt fremover i vår strategi for å befeste vår ledende markedsposisjon i Norden, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

– Denne avtalen er en milepæl som åpner for at Norwegian selv vil eie en stor del av flyflåten. Totalkostnadene går ned og den finansielle robustheten går opp, og dette gjør at vi vil styrke og befeste vår ledende posisjon i Norden. Avtalen fører til at vi kan tilby kundene å reise med svært moderne fly som i økende grad vil kunne benytte bærekraftig flydrivstoff, sa Svein Harald Øygard, styreleder i Norwegian, tilbake i mai.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart