-->

24. juni 2022

Fortsetter å fly til Ørland

Danish Air Transport fortsetter å fly mellom Oslo og Ørland (Wikimedia)

Da svenske Air Leap gikk over ende sto Ørland tilbake uten et flytilbud til Oslo. DAT kom på banen med et midlertidig rutetilbud, nå er dette blitt permanent.

Da Air Leap satte alle sine fly på bakken i slutten av februar, stoppet direkterutene fra Oslo lufthavn til Røros og Ørland. Rørosruten var en anbudsrute så der var samferdseldepartementet raskt på banen og fikk til en midlertidig avtale med Widerøe om å fly fra Gardermoen til Bergstaden.

Flytrafikken mellom Oslo og Ørland er derimot en kommersiell flyrute, det medførte at lufthavnen på Trøndelagsskysten plutselig sto uten et flytilbud.

Fra mars var det igjen trafikk på ruten. Danske Danish Air Transport (DAT) vendte tilbake med et rutetilbud laget i samarbeid med Forsvaret og deres behov ved kampflybasen på Ørland, men ruten har hele tiden vært åpen for bruk av alle. Rutetilbudet er blitt forlenget for to og to måneder av gangen.

Etter en anbudsrunde, der vi forstår at kun DAT la inn tilbud, har det danske flyselskapet fått tilslaget på å fly fast mellom Oslo og Ørland.

Fra mandag 4. juli er tilbudet på plass for fullt, da blir det daglige avganger mandag til fredag, samt på søndager.

Flyene starter fra Gardermoen og flys til Ørland og tilbake. Det skal benyttes fly av typen ATR 42 på ruten.

Ny rute
Samtidig med anbudsrunden Oslo - Ørland, var det en tilsvarende prosess for et tilbud mellom Ørland og Harstad. Her er det også DAT som skal fly fra og med 2. juli. I første omgang en ukentlig rotasjon, men vi tror tilbudet blir utvidet i forbindelse med Forsvarets behov.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart