-->

2. juli 2022

SAS konflikten: Utsetter forhandlingsfristen igjen

Meklingsfrist utsatt igjen (Osloairports.com)

I meklingen mellom SAS og flyselskapets piloter, er det fortsatt ingen enighet. Forhandlingsfristen som var satt til lørdag formiddag kl 11, er utsatt til mandag (4. juli) klokken 12:00.


Årets lønnsforhandlinger mellom flyselskapet SAS og deres piloter hadde først frist til midnatt onsdag denne uken. Da den fristen løp ut ble partene enige om å forhandle videre til midnatt til idag lørdag.

Da den fristen nærmet seg ble det sendt ut melding fra det skandinaviske flyselskapet om at partene var enige om at de var i konstruktive forhandlinger og utsatte fristen med ytterligere 11 timer.

Noe etter 11 i dag kom beskjeden om at partene tar en pause blant annet for å ta igjen tapt søvn, men at vil treffes igjen og forhandle mot den nye fristen klokken 12 til mandag.

Avganger og ankomster ved Oslo lufthavn

Ingen av partene i koflikten vil uttale seg om hvordan forhandlingene går og hva som er stridens eventuelle kjerne, men vi må anta at fire utsettelser betyr at partene mener det er noe å diskutere og forhanle om. Det har kommet fram opplysninger om at tonen mellom partene er god, selv med de vanskelige temaene.

Dette betyr at flytrafikken med SAS går som normalt i helgen og at det ikke blir noen stans i trefikken før en eventuelt streik starter mandag klokken 12:00.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart