-->

4. juli 2022

Streik i SAS

Pilotstreik i SAS (Wikimedia)

Etter flere utsettelser i forhandlingene mellom SAS og deres piloter, kom det til et brudd i dag. Det betyr at 900 piloter går ut i streik, 30.000 passasjerer blir rammet hver dag, og flyselskapet vil daglig tape 80 - 100 millioner kroner.
annonse


Det var noe før halv ett i formiddag SAS' administrerende direktør Anco van der Werff kunne medele at desverre var brudd i forhandlingen mellom flyselskapet SAS og deres piloter.

I Norge har Norsk Flygerforbund levert plassfratredelse for 254 piloter, mens Parat har levert for 148.

SAS melder at omkring halvparten av alle flyavganger de neste dagene blir kansellert. Det vil videre ramme 30.000 passasjerer daglig.

De streikende pilotene, som først og fremst streiker pga retten til å fa igjen jobbene etter pandemien, samt betingelser rundt lønn og arbeidshverdag.

HER KAN DU SJEKKE STAUSEN PÅ ALLE SAS-FLYGNINGENE 

Ikke alle SAS-fly står på bakken
Selv om 900 piloter er tatt ut i streik, betyr ikke det at alle fly er satt på bakken. SAS har opprettet to datterselskap, SAS Link og SAS Connect. De pilotene som er ansatt der jobber under andre avtaler enn pilotene i morselskapet SAS Scandinavian Airlines, eller bare SAS. Pilotene i datterselskapene flyr som vanlig.

Mandag kveld viser oversikten at 68 av 92 planlagte avganger med SAS fra Oslo lufthavn på tirsdag (5. juli), vil bli kansellert.    

Det samme gjelder de flygningene der SAS har avtaler med andre flyselskap om å fly for seg, på fagspråket kalt wetlease. Det er selskapene Air Baltic (BT), CityJet (WX), XFLY (EE).

Les også: Reiseforsikringen dekker ikke flystreik 

SAS opplyser at de passasjerene som blir rammet av innstilte fly vil bli kontaktet av selskapet på sms, og eller epost, og at man må forholde seg til informasjon fra selskapet.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart