-->

14. august 2022

Kutter i tilbudet til Sarajevo

Kutter i tilbudet mellom Torp og Sarajevo (Sandefjord lufthavn)


Rett før jul startet lavprisselskapet Wizz Air en ny helårsrute mellom Torp og Sarajevo, hovedstaden i Bosnia-Hercegovina. Nå vinterstenger de denne ruten mellom oktober og mars.


Wizz Air suspenderer seks ruter ut av Sarajevobasen i løpet av de kommende månedene. Flyselskapet har allerede stoppet billettsalget fra Bosnia-Hercegovinas hovedstad til Malmø, Gøteborg, Charleroi, Treviso, Beauvais og Sandefjord Torp for kommende vinter. Siste flight fra Torp til Sarajevo er 9. oktober.

Det er ikke kommet noen klare svar fra det ungarske lavprisselskapet på om disse rutene kan bli stengt for godt, eller om alle bare har en vinterpause. Selskapet opplyser at de hele tiden følger markedssituasjonen nøye, og vil avgjøre skjebnen for disse rutene senere.

For Torp sin del er det mulig å bestille billetter til Sarajevo igjen fra 26. mars neste år.

Wizz Air åpnet sin base i Sarajevo i mai i fjor og rutetilbudet økte raskt ut av Bosnia-Hercegovinas hovedstad, noe som gir næring til den sterke passasjerveksten.

De stasjonerte sittt andre fly i byen i desember i fjor, og startet blant annet ruten til Sandefjord. Kanselleringen av disse seks rutene, kan tyde på at flyselskapet vil fjerne ett av sine to basefly i Sarajevo.

Wizz Air startet operasjonene i Bosnia-Hercegovinas hovedstad etter å ha vunnet et anbud organisert av Sarajevo lufthavn, som søkte etter et lavprisselskap som var villige til å basere to fly i byen, mot en rekke økonomiske insentiver. Basert på anbudsbetingelsene er Wizz berettiget til ytterligere rabatter dersom den øker driften gjennom 2022 og 2023.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart