-->

27. august 2022

Thai Airways kan være tilbake i Oslo før jul

Thai Airways planlegger å reåpne ruten til Oslo før nyttår

Thai Airwyas har i lengre tid slitt med økonomien, og pandemien har ikke gjort situasjonen bedre. Nå kan det se ut som kraftig omstrukturering sakte men sikkert kan få selskapet opp å fly igjen, og Osloruten er planlagt re-åpnet i løpet av inneværende år, eller på nyåret.Thai Airways har flydd mellom Oslo og Bangkok siden sommeren 2009, en rute de har hatt stor suksess med. Allerede etter et halvt års drift økte de kapasiteten med større fly, og belegget er ofte opp mot 90%.

Samtidig som de satte inn større fly, kunne de etter første halve driftsår øke fra fem ukentlige avganger, til daglige avganger.

I 2020 solgte den thailandske staten seg ut av selskapet, og Thai har måttet kvitte seg med gjeld, personell og fly. De mest ulønnsomme rutene er også fjernet fra rutekartet.

Etter sommeren i fjor var det mange optimister som trodde det verste var over, både med viruset og flyselskapets krise, men da høsten kom viste det seg at 9 -10 ruter ikke kom tilbake, blant annet Oslo og Stockholm.

Har begynt å ansette igjen
Nå skriver flere thailandske medier at det igjen går riktig vei med selskapet. Den kraftige omstruktureringen har blant annet betydd oppsigelse av mannskap, salg av fly, salg av aksjer og kutt i ulønnsomme ruter.

Piyasavat Amranand, som har hatt hovedansvaret for selskapets omstruktureringer, sier at de innen to år regner med pluss i regnskapsbøkene igjen. Selskapet starter med å ansette 600 personer til diverse bakketjenseter, og ser for seg å ha 15.000 ansatte de neste årene.

Thai Airways har i dag 68 fly i hangarene, og skal leie inn tre til, disse skal i første omgang settes inn på det kinesiske markedet.

Tilbake før nyttår?
Går alt etter planen skal selskapet øke kapasiteten på det eksisterende rutenettet, samt at direkterutene fra Bangkok til italienske Milano og Oslo gardermoen igjen kommer på kartet.

Det er ennå for tidlig å si når Osloruten gjenåpner, men selskapet ser for seg at de er tilbake i slutten av dette året, eller i starten av 2023. Ennå er ikke billettsalget startet, og det er ukjent hvor mange ukentlige rundturer det blir.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart