Vinterrutene 2022/ 23

Det blir direktefly til flere skidestinasjoner i år også (NTB Scanpix)

Sommeren er på hell, og flyselskapene gjør seg klare for en roligere vintersesong. Så langt er kun en ny rute lansert for kommende vinter, mens flere gamle travere er tilbake på Gardermoen og Torp.Først ut med å starte en vinterrute i år er Flyr, som denne uken igjen satte Las Palmas på Gran Canaria på rutekartet. Ruten gikk noen uker fra desember i fjor, men pandemien satte en effektiv stopper. Torsdag var ruten igang igjen med tre ukentlige avganger, om dette blir en helårsrute som hos SAS og Norwegian er foreløpig uklart, Flyr selger i første omgang billetter ut mars.

Ellers er Kanariøyene dekket av Norwegians flighter til Lanzarote og Tenerife. Det blir igjen flygninger fra Torp til Gran Canaria når Norwegian starter opp sin rute fra Sandefjord i slutten av oktober.

Torp - Las Palmas har stått på ruteprogrammet siden 2012 da Norwegian lanserte og åpnet base på Torp. Siste fly forsvant våren 2020, både fordi Norwegian ønsket å flytte fokuset fra vekst til lønnsomhet. I sommer var de populære rutene til Alicante og Malaga til bake, og i oktober kommer altså Gran Canaria tilbake.

Fra Torp kan du igjen fly til Riga i Latvia med Wizz Air, fra oktober.

I fjor slapp Flyr nyheten om fem vinterruter til Genève, Gran Canaria, Grenoble, Milano, München og Salzburg.

Grenoble og München tok aldri av, som trolig skyldes en blanding av dårlig billettsalg og Coronaviruset. Det er fortsatt usikkert om de kommer på kartet i år.

Den eneste ruten som er helt ny kommende vinter er Eurowings nye satsning på Praha. 30. oktober er de klare med fire ukentlige rundturer fra Oslo til den tjekkiske hovedstaden, i konkurranse med Norwegian. Praha har også stått på Flyrs rutekart i sommer. Eurowings er forøvrig et heleid datterselskap av Lufthansa.

Like sikkert som at Rudolf skal ut å fly julaften, like sikkert er det at noen julefly kommer på vingene i slutten av desember. Så lang har Widerøe lagt ut en rute for salg, men det kommer trolig noen fler, og kanskje flyr Norwegian til et par destinasjoner i nord, som tidligere år.

Som vanlig oppdaterer vi denne oversikten over vinterens ruter, så fort det kommer nyheter eller annen informasjon om eksisterende ruter.


DestinasjonFraFlyselskapOppstartMerknader
AndenesOsloNorwegian
Julefly
AndenesOsloWiderøe
Julefly
GenèveOsloFlyr22.12.22 
Gran CanariaOsloFlyr17.08.22 
Gran CanariaTorpNorwegian30.10.22 
GrenobleOsloFlyr

InnsbruckOsloAustrian Airlines
 
LakselvOsloNorwegian
Julefly
LanzaroteOsloNorwegian22.10.22 
LeknesOsloWiderøe23.12.22Julefly
MarrakechOsloNorwegian05.11.22
Miami FloridaOsloSAS01.11.22 
Milano BergamoOsloFlyr07.01.23
MünchenOsloFlyr
PrahaOsloEurowings30.10.22NY
RigaTorpWizz Air30.10.22 
SalzburgOsloNorwegian07.01.23
SalzburgOsloFlyr04.01.23
SvolværOsloWiderøe
Julefly
TenerifeOsloNorwegian01.11.22

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2022
uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner

om oss   kontakt oss   facebook   twitter   instagram   nettsidekart
vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene