-->

16. september 2022

Legger ned rute til Finland

Kutter to av seks ruter etter halvt års drift (airBaltic)

Det latviske flyselskapet airBaltic annonserte ny base i Tampere, Finland, rett før jul i fjor, og lanserte seks nye ruter fra den finske byen. Et halvt år etter er det slutt for to av dem, blant annet Osloruta.


2. mai lettet airBaltics Airbus A220 fra Oslo lufthavn med kurs for Finland for første gang. Målet var finnenes tredje største by Tampere, også kjent som Tammerfors.

Da flyselskapet annonserte sin nye base i Finland, presenterte de nye ruter til København, Frankfurt, München, Malaga og Rhodos, sammen med Oslo.

Seks måneder senere er det takk og farvel til Gardermoen og Frankfurt.

Ruten til Oslo har hatt avgang hver mandag, onsdag og fredag. 28. oktober er siste planlagte direkteflight til Tammerfors.

Mens Oslo fjernes fra rutekartet planlegger airBaltic å øke kapasiteten mellom Tampere og Amsterdam, med daglige flighter. Per nå er det to ukentlige avganger til den nederlandske hovedstaden.

Ifølge airBaltic har det vært stor etterspørsel etter Amsterdamruten.

- Daglige avganger gir finske passasjerer muligheten til å benytte seg av Amsterdams globale flyforbindelser, sier flyselskapets kommunikasjonsavdeling i en e-post til den finske avisen Aamulehti.

Selskapet begrunner kanselleringen av rutene til Oslo og Frankfurt med at de ikke var kommersielt lønnsomme for øyeblikket.

air Baltic sier også til avisen at de skal vurdere den endelige skjebnen til de to lukkede rutene senere i vinter, én eller begge kan dukke opp igjen som en sommerrute neste år, men i vinter blir de ingen trafikk.

Det latviske flyselskapet er ikke helt ukjent på Oslo lufthavn, de flyr allerede til de tre baltiske hovedstedene Tallinn, Riga og Vilnius, samt at de flyr fra andre norske byer til Riga.

Ryddet i hangaren
airBaltic har operert fly av typen Boeing 737-300, 737-500 og Bombardier Q400, sistnevnte er godt kjent her hjemme, hos Widerøe. Under pandemien har flyselskapet ryddet i hangaren og kvittet seg med de siste flyene av disse typene.

Nå er flyparken trimmet til kun å bestå av Airbus A220-300 (tidligere Bombardier CS300), flåten består nå av 32 fly av denne typen med 145 seter ombord, 30 maskiner til er i bestilling.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart