-->

1. september 2022

Tjue år med Norwegian

Norwegian fyller tjue år i dag (Norwegian)

Norwegian feirer i dag at det er nøyaktig 20 år siden flyselskapet kom på vingene. Siden oppstarten har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian.


Den 1. september klokken 14:00 i 2002 gikk det første Boeing 737-flyet fra Oslo til Bergen, og dette regnes som startskuddet for Norwegian. I løpet av de siste 20 årene har selskapet ønsket mer enn 300 millioner passasjer om bord. Bare mellom Oslo og Bergen har 15 millioner passasjerer reist med selskapet.

Norwegian er Norges største flyselskap med 4 000 ansatte, de aller fleste i Norge. Samtidig har selskapet hele Norden som sitt hovedmarked, og et bredt rutenett mellom Norden og resten av Europa. Selskapet har gått fra fire innenriksruter i 2002 til 280 ruter til 108 destinasjoner i sommer.

– Norwegians utvikling gjennom de siste 20 årene hadde ikke vært mulig uten passasjerene våre, og vi ble tatt godt imot da vi fra første dag kom inn i markedet med ett klart mål; alle skal ha råd til å fly. Ikke alle likte å få konkurranse, men siden den gang har flyprisene gått ned og Norwegian har gjort det mulig for veldig mange å reise. Så det er passasjerene og medarbeiderne våre vi først og fremst kan takke for at Norwegian er en 20-åring med fremtiden foran seg, sier konsernsjef Geir Karlsen.


Konsernsjef Geir Karlsen (t.h.) i Norwegian og grunnlegger Bjørn Kjos (t.v.) deltok begge på markeringen av 20-årsjubiléet
på Oslo Lufthavn Gardermoen i dag (Norwegian)


I oppstartsåret 2002 fløy Norwegian 7 fly med rundt 300 ansatte i luften og på hovedkontoret. Året etter, som var det første hele driftsåret, reiste i overkant av 1,2 millioner passasjerer med Norwegian. Til sammenligning hadde selskapet 2,2 millioner passasjerer bare i juli måned i år.

20-årsfeiringen ble markert på Oslo Lufthavn Gardermoen i forbindelse med jubileumsflyvningen til Bergen, nøyaktig 20 år etter den aller første Norwegian-flyvningen. Til stede for å gratulere var grunnlegger Bjørn Kjos, statssekretær Jacob Bjelland fra Samferdselsdepartementet, og konsernsjef Abraham Foss i Avinor.

Gratulerer med dagen ! 🎉

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart