-->

2. september 2022

De færreste med trøbbel på utenlandsreise

De færreste av oss har opplevd noe tull på utenlandsreisen i sommer (illustrasjonsfoto)

Kun en av ti nordmenn har opplevd flyplasskaos på utenlandsreisen i sommer. Gjensidige har mottatt en fersk rapport som gir mange overraskende funn om årets sommerferie.


- Omtrent halvparten av alle nordmenn har vært i utlandet i sommer, og at så liten andel har hatt trøbbel hadde vi ikke forventet, forteller kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige. Selskapet har i dag fått en rapport gjennomført av Ipsos som gir mange overraskende funn.

I juni – august har Gjensidige registrert cirka 20.000 skademeldinger, som er noe lavere enn i 2019. Blant klassikerne er tapt bagasje og forsinkelser.

- Da er det gledelig at det tross alt ikke er en større andel som har opplevd dette. 9 prosent har opplevd forsinket bagasje og 4 prosent har mistet bagasjen, viser undersøkelsen gjennomført denne uka. Se svarene lengre ned.

Mange enkeltopplevelser
Samtidig er det flere historier fra i sommer som viser at mye ikke har gått som planlagt. Problemet er at flyselskapene ikke svarer på mange uker. De som er heldige og kommer frem og får svar, får beskjed om at de leter videre og må ta kravet med sitt forsikringsselskap. Men kunden får aldri noen dokumentasjon på at de anser bagasjen som tapt.

- Flere steder har bemanningen på flyplasser rundt i Europa vært begrenset etter pandemien, flere rakk ikke flyavgang siden det oppstod kødannelser ut over det normale, er noen av de erfaringene vårt reisesenter har opplevd, sier Rysstad.

I starten av ferien: Trøbbel på Gardermoen med bagasjebånd ute av drift, og for få innsjekkingsskranker, flere rakk ikke igjennom sikkerhetskontrollen og fram til gaten før flyet deres hadde gått.

Her viser kunder til at de hadde ankommet flyplassen opp til tre timer før flyavgang, men rakk likevel ikke flyet.

- Det har vært fokusert på bagasjeproblemer, men dette har faktisk ikke resultert i så mange skademeldinger som fryktet, og det stemmer bra med funn i undersøkelsen, sier han.

Mens det har vært et enormt press på de internasjonale flyplassene, har ikke et annet tilbakevendende problem, nemlig koronapandemien, vist seg å skape for mange problemer for de reisende. Det var kun et mindretall av skademeldingene som var koronarelatert.

Hva har du opplevd (fler svar mulig)
  • Flystreik 10 prosent
  • Avlyste avganger 9 prosent
  • Flyttede avganger 16 prosent
  • Fått annen reiserute enn bestilt 9 prosent
  • Dårlig service i kontakt med flyselskap og turoperatører 8 prosent
  • Ikke opplevd noe av dette 61 prosent

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart