-->

5. september 2022

Ny rute til Aberdeen startet i dag

Loganair startet opp ruten mellom Oslo og Aberdeen i dag (Wikimedia)

Det skotske flyselskapet Loganair starter i dag sin nye direkterute mellom Oslo og Aberdeen. Ruten skulle ha startet opp i juni men ble tre måneder forsinket, nå er den på plass med seks ukentlige avagnger.

Det skotske flyselskapet Loganair vender tilbake til Oslo med en ny direkterute mellom Gardermoen og skotske Aberdeen.

Det er ikke første gang Loganair flyr mellom disse to byene, riktignok var forrige besøk kort. I februar 2019 gikk de inn på denne ruten etter at selskapet FlyBmi gikk over ende, og allerede i mars samme år var skottene på plass. Men det gikk ikke mer enn tre måneder før de kastet inn håndklet og brukte flykapasiteten fra Oslo, på andre ruter.

Åpningen av ruten er en kjærkommen nyhet for begge lands viktige olje- og gassnæring. Næringslivet i Aberdeen og Oslo er nært knyttet sammen, ettersom Aberdeen alene står for 80% av Storbritannias oljeproduksjon, og huser flest selskaper innen undervannsløsninger i Europa.

Loganair skal fly en 49 seters Embraer 145 mellom Oslo og Aberdeeen, her fra dagens åpning (Loganair)

 Aberdeen er samtidig det ideelle bestemmelsesstedet for en byferie om høsten og vinteren. Med slående arkitektur, naturskjønne kystlandskap og et livlig natteliv, viser Aberdeen det beste Skottland har å tilby. Under besøket ditt i Aberdeen kan du ta en rundreise innom et slående stort utvalg av Skottlands beste whiskydestillerier. Det er også en rekke slott og golfturneringer å oppsøke i nærheten.

I dag er vi glade for å kunne gjenoppta denne viktige ruten mellom Oslo og Aberdeen. Vi vet at den har blitt savnet av næringslivet, og vi er trygge på at den vil støtte økonomisk vekst og styrke båndene mellom nordøst Skottland og Oslo. Vi ser frem til å ønske våre kunder fra Oslo velkommen ombord.
Luke Lovegrove, Chief Operating Officer, Loganair


Den nye, helårige forbindelsen mellom Oslo og Aberdeen flys med Loganairs 49-seters Embraer 145.

På ukedagene letter flyet klokken 11:40 fra Oslo, med ankomst 12:20 i Aberdeen. Søndagsflyet går fra Oslo klokken 16:30 og er i Aberdeen 17:10.

Mandag til fredag er det avgang fra Aberdeen 08:30 med ankomst Gardermoen 11:05, mens søndagsflighten letter fra Skottland 13:20 og er i Oslo klokken 15:55. Merk at alle tider er lokale.

Loganair er det største flyselskapet ved Aberdeen lufthavn, det betyr at den nye ruten gir gode forbindelser videre til destinasjoner over hele Storbritannia, som Teesside, Norwich, Manchester, Birmingham, Orknøyene og Shetland.

Loganair har tre prisklasser som inkluderer en gratis kvote på 15 kg innsjekket bagasje, 6 kg håndbagasje og forfriskninger på flyet.

Loganair ble grunnlagt av Willie Logan i 1962 og feirer 60 års jubileum i år, de var i utgangspunktet et familiedrevet selskap, som vårt eget Widerøe. Selskapet startet med å fly mellom Shetland og Orkenøyene, og deres hovedkontor var da som nå, Glasgow.

SAS har fløyet mellom Oslo og Aberdeen siden 2014, men trakk seg fra ruten tidligere i år.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart