-->

7. september 2022

Flyselskap setter fly på bakken - Oslorute suspendert

Blue Air sliter med å betale regningene, alle fly er satt på bakken (Wikimedia)

Det rumenske lavprisselskapet Blue Air har satt alle sine fly på bakken etter at den rumenske staten har frosset alle flyselskapets kontier grunnet ubetalte bøter. Blue Air har fløyet mellom Oslo og București siden 2017.Mandag satte rumenske Blue Air alle sine fly på bakken, og kansellerte alle planlagte flyvninger med øyeblikkelig virkning. Tusenvis av passasjerer strandet på flyplasser rundt om i Europa.

Flyselskapet hevder at stengningen av deres kontier gjør at de ikke kan betale de daglige, løpende driftutgiftene, og at de derfor valgte å stanse all trafikk og fly maskinene hjem til Romania.
I første omgang vil selskapet stanse alle flygninger fram til mandag 12. september.

Regjeringen på sin side sier at kontiene er stengt fordi selskapet ikke har betalt bøter de er ilagt, grunnet tidligere innstilte flygninger. De rumenske myndighetene sier at passasjerer som har fått tidligere flighter kansellert, har krav på å få tilbakebetalt beløpet innen ti dager, noe Blue Air benekter.

Forbrukermyndighetene i Romania har bedt de reisende holde seg unna Blue Air og ikke forhåndsbetale for flybilettene, noe selskapet hevder har ført til et økonomisk tap på 5 milloner Euro.

Selskapet hevder videre at disse utalelsene fra de rumenske myndighetene, har ført til at to investeringsselskap har trukket seg fra forhandlinger om å kjøpe seg inn i flyselskapet.

Myndighetene har bedt selskapet gjenoppta flygningene med umiddelbar virkning, og gå i forhandlinger om nedbetaling av gjeld.

Blue Air startet å fly mellom Oslo og București sommeren 2017, og i 2020 var de klare for rute nummer to fra Oslo til Bacău, som er Romanias tolvte største by. Et lite virus satte en stopper for de planene.

Så mens rumenske myndigheter og Blue Air krangler, kan Wizz Air tilby inntil tre ukentlige direkteavganger fra Sandefjord Torp til București, en rute de har flydd i ti år.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart