-->

11. september 2022

Øker kapasiteten mellom Torp og Bucureşti

Wizz Air øker kapasiteten mellom Torp og Bucureşti (Sandefjord lufthavn)

Denne uken ble det kjent at det rumenske flyselskapet Blue Air sliter økonomisk, og har satt alle sine fly på bakken. Det vet konkurrentene å benytte seg av, de øker kapasiteten fra hovedstaden Bucureşti, blant annet til Torp.


Da lavprisselskapet Blue Air satte alle sine fly på bakken tidligere denne uken, mistet Oslo lufthavn sin direkterute mellom Gardermoen og Bucureşti, hovedstaden i Romania.

Den rumenske regjeringen stengte tidliger denne uken flyselskapets konti grunnet diverse uoppgjorte regninger.

Flyselskapet hevder at stengningen av deres kontier gjør at de ikke kan betale de daglige, løpende driftutgiftene, og at de derfor valgte å stanse all trafikk og fly maskinene hjem til Romania. I første omgang planla selskapet å stanse alle flygninger fram til mandag 12. september, nå er dette utsatt til 10. oktober.

Regjeringen på sin side sier at kontiene er stengt fordi selskapet ikke har betalt bøter de er ilagt, grunnet tidligere innstilte flygninger. De rumenske myndighetene sier at passasjerer som har fått tidligere flighter kansellert, har krav på å få tilbakebetalt beløpet innen ti dager, noe Blue Air benekter.

Forbrukermyndighetene i Romania har bedt de reisende holde seg unna Blue Air og ikke forhåndsbetale for flybilettene, noe selskapet hevder har ført til et økonomisk tap på 5 milloner Euro.

Så mens Blue Air krangler med myndighetene, ser selskapets konkurrenter sitt snitt til å øke kapasiteten ved Bucureşti Otopeni lufthavn, og kapre Blue Airs potensielle kunder.

Både Ryanair, og ikke minst Wizz Air setter inn støtet i den rumenske hovedstaden. Bare noen dager etter at Blue Air stoppet sin trafikk, kunngjorde Wizz Air at de vil øke kapasiteten på 30 av sine eksisterende ruter fra Otopeni, samt lansere fem nye ruter fra flyplassen. Wizz Air har også planer om å stasjonere ytterligere fem fly ved basen i Bucureşti, for å møte den økte etterspørselen.

Kapasiteten blir også økt fra Sandefjord lufthavn allerede om noen uker, fra dagens tre ukentlige avagnger, til en fjerde avgang på søndager, denne starter opp 9. oktober. Wizz Airs rutetabeller viser at søndagsavgangen i første omgang skal flys gjennom hele vinteren, dvs ut mars neste år.

På søndagene vil flyene lette fra Bucureşti 18:20 og lande i Sandefjord 20:40. Returflighten går fra Torp klokken 21:15 og lander i den rumenske hovedstaden 01:20 neste dag.
Merk at alle tider er lokale. Flytiden er på tre timer og fem minutter.  


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart