-->

20. oktober 2022

Fare for mer streik i SAS

SAS og de kabinansattes foreninger forhandler pĂ„ overtid đŸ“· SAS

Tre uker etter at de kabinansatte startet lÞnnsforhandlingene med SAS, er ikke partene i nÊrheten av Ä vÊre enige. NÄ forhandles det pÄ overtid.


LÞnnsforhandlingene mellom de kabinansatte og SAS har foregÄtt pÄ overtid i en uke, etter at de startet i september. Partene stÄr fortsatt langt fra hverandre.

Etter tre uker er partene fortsatt ikke enige
– SAS-ledelsen hadde et Ăžnske om Ă„ vĂŠre i mĂ„l med forhandlingene forrige fredag (14. oktober - red.anm.), men det lyktes vi ikke med. Vi forhandlet ogsĂ„ tirsdag denne uken, men ble ikke enige, opplyser Elin Roverudseter, forbundsleder i Kabinansattes Forening, til FriFagbevegelse.

OgsÄ SAS Norge Kabinforening i Parat har vÊrt i lÞnnsforhandlinger.

Les ogsĂ„: Luftfartstilsynet gir SAS tvangsmulkt pĂ„ 100.000,- 

Hvis ikke forhandlingene fÞrer fram, kan de kabinansatte gÄ til streik, fÄ mÄneder etter den omfattende pilotstreiken.

Siden fagforeningene i Norge, Sverige og Danmark forhandler med SAS hver for seg, kan det bety at en slik streik kan omfatte alle eller en eller to av landene.

Pressesjef Tonje Bjerve Sund i SAS Norge beskriver forhandlingene sÄ langt som konstruktive, men med utfordrende spÞrsmÄl.

Tapte over hundre millioner daglig
Under den 15 dager lange pilotstreiken i sommer, tapte SAS mellom 100 og 130 millioner kroner daglig, den rammet 380.000 reisende, da mer enn 3700 flygninger ble kansellert.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart