-->

11. oktober 2022

Kutter på Gardermoen også

Har fjernet enda en rute fra Oslo lufthavn 

Det ungarske lavprisselskapet Wizz Air etablerte base i Norge og lanserte flere ruter for to år siden. Etter masse bråk om arbeidsvilkårene ved Oslo-basen, trakk de seg ut og la ned mange ruter. Nå står de igjen med kun to enkle ruter på Gardermoen.


For to år siden etablerte Wizz Air seg med base på Oslo lufthavn, der de tok opp konkurransen med SAS og Norwegian på det norske inneriksmarkedet, samt lanserte flere utenlansruter.

Et halvt år etter, og mye bråk i media om arbeidsvilkårene for de ansatte ved selskapets base på Gardermoen, trakk Wizz Air seg ut og la ned fler av sine ruter.

Halvannet år senere er det bare to ruter igjen.

Som vi fortalte i går kutter nå det ungarske lavprisselskapet massivt i sitt rutenett i Europa, det har de blant annet fått merke på Torp, der Wizz har flydd seksten ruter, om knappe tre uker er halvparten av rutetilbudet barbert vekk.

Denne sommeren, som i fjor, har flyselskapet fløyet til Budapest, hovedstaden i Ungarn. En rute der de har konkurert mot Norwegian. Inntil for noen dager siden var det klart at Budapest ville stå på rutekartet til Wizz også neste sommer, med oppstart i mars. Nå er ruten fjernet med et pennestrøk.

Tilbake på Gardermoen er det bare to Wizz Air ruter igjen, en til Gdansk og en til Kraków, begge byer i Polen.

Med mindre det skjer noe som gjør at flyselskapet ser seg nødt til å foreta flere kutt, er disse rutene planlagt flydd det neste året, i følge selskapet.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart