-->

15. desember 2022

Nytt flyselskap og ny rute til Oslo

Transavia kommer med sin første rute til Oslo lufthavn 📷 Wikimedia

Et år etter planlagt oppstart, lander lavprisselskapet Transavia på Gardermoen kommende vår, med en ny rute til Paris Orly. Selskapet planlegger fire ukentlige avganger mellom den franske og norske hovedstaden.

20. april kommer Transavias Boeing 737-800 inn for landing på Gardermoen, og selskapet er da i gang med sin nye rute til Paris Orly. Denne flyplassen ligger 13 km sør for sentrum av Paris, og var før Charles de Gaulle ble bygget, hovedflyplassen i Paris.

Transavia, som er et lavprisselskap og datterselskap av Air France-KLM, har ekspandert voldsomt i det siste, bare i dag ble ytterligere seks sommerruter annonsert sammen med Oslo.

Selskapet er opprinnelig nederlandsk og har røtter tilbake til 1965. Gjennom fusjoner er selskapet i dag lavprisselskapet til Air France-KLM og det er datterselskapet Transavia France som opererer på Orly, der de har sin hovedbase. Fra basen ved Paris Orly flyr de til en rekke byer i Europa samt til Afrika, spesielt til tidligere franske kolonier.

Som de fleste andre lavprisselskap godtar transavia at du har med deg et stykk håndbagasje ombord som skal oppbevares i bagasjehylla over setene. I tillegg kan du ha med deg en liten veske/ laptop-veske. Den totale vekten for disse to må ikke overstige 10 kilo.

Du kan også kjøpe tilgang til å ha med innsjekket bagasje, dette bestiller du sammen med billetten og vil avhenge av destinasjonen du flyr til/ fra og mengden innsjekket bagasje du ønsker å betale for.

Transavias nye sommerrute skal flys fire ganger i uken, på mandag, torsdag, fredag og søndag. Første avgang blir 20. april, siste flight 27. oktober. Fra Oslo lufthavn ser avgangstidene slik ut:

AVGANG OSLOANKOMST PARISUKEDAGOPPSTARTSDATO
       19:45       22:10torsdag     20. april 23
       20:25       22:50fredag     21. april 23
       09:15       11:40søndag     23. april 23
       16:15       18:40mandag     24. april 23
Kilde: Transavia

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart