-->

20. januar 2023

Bekrefter ny rute til Split (oppdatert)

Skal fly Oslo - Split denne sommeren 📷 YouTube

Det er nå klart at Croatia Airlines kommer tilbake til Oslo lufthavn med en ny sommerrute til Split. Det blir en ukentlig rundtur med oppstart i mai.


Som vi kunne fortelle i november i fjor, planla Croatia Airlines en ny sommerrute fra Split i Kroatia, til Oslo lufthavn.

Nå er det klart at den planlagte ruten blir en realitet, med oppstart 14. mai, og med én ukentlig avgang fram til midten av oktober.

Oppdatering, avgang- og ankomsttider:
Flyet letter fra Split klokken 14:00 med ankomst Oslo klokken 16:55. Returen går fra Gardermoen klokken 17:35 med ankomst Kroatia og Split klokken 20:30.
Selskapet skal benytte fly av typen Airbus A319 med 150 seter.
Siste avgang er planlagt søndag 15. oktober.  

Croatia Airlines dukket for første gang opp på Oslo lufthavn med en rute til landets hovedstad Zagreb, i 2017. Denne fløy de hver sommer i tre år før både pandemien og dårlig likviditet i selskapet stoppet den.

Når flyselskapet starter sine flygninger til Split tar de opp konkurransen mot både Norwegian og SAS, som sesongåpner sine flighter dit i mars og mai.

Split er som nevnt den nest største byen i Kroatia, og har hele 220.000 innbyggere. Hvis du velger å legge ferien din hit kan du kombinere storby, strender og vakker historie. Split er 1700 år gammel, men anser seg selv som evig ung. Sentrum av Split er faktisk helt bilfri, og man kan derfor vandre rundt til fots i stillhet uten bil støy.

 Byen kan minne mye om Roma med sine gamle bygninger, pizzaer og tørkesnorer mellom husene.

Split er et godt utgangspunkt for øyloffing 📷 croatiaferries.com

Split har også et svært godt rutenett for ferger som går mellom de mange øyene i Adriaterhavet, og fra nyttår ble Kroatia med i Schengensamarbeidet, det betyr passfri reise for nordmenn, samt at landet gikk fra den lokale valutaenheten Kuna, til Euro.

Flytiden fra Oslo er på omlag tre timer, og transfertiden fra flyplassen og inn til Split sentrum er på ca 45 minutter.

Oppdatert 20.01.2023 kl. 20:00

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart