-->

3. februar 2023

Disse destinasjonene forsvant med Flyr

Disse rutene mistet vi med Flyr

Med flyselskapet Flyrs endelikt denne uken, forsvant det også noen destinasjoner ingen andre flyselskap har på rutekartet. Disse rutene var de alene om.


Når flyselskap går over ende pleier det aldri å ta lang tid før konkurrentene kaster seg inn på det samme markedet, spesielt hvis en destinasjon har liten konkurranse.

De rutene Flyr fløy til har hatt god konkurranse fra andre selskap, spesielt fra SAS og Norwegian. Det skyldes først og fremst at mange av Flyrs utenlandsruter gikk til storbyer og populære destinasjoner rundt Middelhavet, dit nordmenn reiser i hopetall, for å treffe naboen.

Men noen ruter hadde for seg selv, og skal andre gå inn og fly på disse rutene vil de trolig bli annonsert om ikke lenge. Dette var typiske sommerruter og skal konkurrentene få gode salgstall før sommerferien, må de snart lanseres og sttes i salg.

Alghero i Italia er nå uten en direkterute fra Oslo. Byen ligger på Sardinia, som er Middelhavets nest største øy, bare Sicilia er større. Alghero har omlag 40.000 innbygere. Byen ligger nord-vest på øya, mens hovedstaden Cagliari ligger sør på Sardinia.

Alghero er en perle blant italienske byer. Innenfor bymuren kan du rusle rundt blant små butikke, fortauskaféer og isbarer. Midt i byen ligger det en marina med småbåter og utfluktsbåter, og like utenfor sentrum finner du fine sandstrender.

Da Flyr i fjor satte Montpellier på rutekartet, var det første gangen noen fløy direkte dit fra Gardermoen. Montpellier er den tredje største Middelhavsbyen i Frankrike, med omlag 265.000 innbygere. Byen er populær for de som ønsker å oppleve fransk kultur i de sørlige delene av landet, samt at det er mulighet til å besøke strendene utenfor byen.

Montpellier - Place de la Comédie 📷 Wikimedia


Zadar i Kroatia har tidligere vært på Norwegians rutekart, men da Flyr startet sin rute dit i fjor, var de alene på markedet.
Zadar er ikke en veldig stor by, med sine rundt 80 000 innbyggere, men det den mangler i størrelse, tar den igjen i sjarm. Byen er først og fremst en sommerdestinasjon, og den ligger flott til på den kroatiske kysten.
Selv om vannet kanskje er det klareste du finner i Europa, er det ikke så mange sandstrender i Kroatia. I nærheten av Zadar ligger imidlertid noen av de beste i hele landet, så det er bare å glede seg, hvis noen setter den på rutekartet igjen.

Sist sommer fløy Flyr som første selskap til Porto, i Portugal. Selskapet kunnet etter fjorårets sommersesong opplyse at dette hadde vært en hit blant kundene, med fulle fly og god stemning.

I november kom nyheten om at Norwegian også vil ha sin del av Porto-kaken, og i slutten av juni starter de sine flighter dit, og nå er det Norwegian som sitter med et monopol på denne ruten.

Flyr hadde også en vinterrute til Bergamo i Nord-Italia. Bergamo blir ofte omtalt som "Milano Bergamo", da flyplassen i stor grad benyttes av lavprisselskap som Ryanair. Kjøretiden med bil fra Bergamo til Milano er i undekant av en time.
Norwegian har allerede satt Bergamo på rutekartet, men de skal fly den som en sommerrute fra siste halvdel av juni, selskapets helårsrute til Milano Malpensa fortsetter som før.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart