-->

4. februar 2023

Ny kontrakt sikrer videre drift Oslo - Ørland

DAT skal fly mellom Ørland og Oslo de neste fire årene 📷 Ørland kommune

Danish Air Transport (DAT) og Forsvaret har signert en fireårs kontrakt på flyruten mellom Oslo lufthavn og Ørland lufthavn, på Fosen, i Trøndelag. Avtalen inneholder også drift av en rute mellom Ørland og Harstad/ Narvik Evenes.


I januar var det akkurat et år siden svenske Air Leap innstilte all sin flyaktivitet og gikk inn i en økonomisk omstrukturering for å hindre konkurs. En drøy måned senere var Danish Air Transport (DAT) på plass med et nytt ruteopplegg, i samarbeid med Forsvaret.

Det er i det store og hele dette tilbudet som nå kommer inn i faste former, med en avtale på fire år.

Etter at Air Leap forsvant fra Ørland sto flyplassen uten et flytilbud til forsvarsansatte, næringsliv og resten av innbyggerne på Fosen. Etter en drøy måned var det skrevet en kontrakt med DAT og Forsvaret, en avtale som er blitt forlenget med noen måneder av gangen, mens man har jobbet med en anbudskonkurranse og et permantent tilbud.

DAT vant anbudet, og fra 1. april i år er det de som i en fireårs periode skal videreføre sin nåværende rute mellom Ørland og Oslo, samt fortsette driften av ruten mellom Ørland og Evenes, en rute som kom i gang sist sommer.

DAT og Widerøe inngår samarbeidsavtale 

For Forsvaret er det viktig med kontinuitet og forutsigbarhet på disse to rutene.

- Forsvarets behov er naturligvis førende for rutetilbudet når det er Forsvaret som inngår en kontrakt. Der er et hovedbehov om å sikre pendling inn til Ørland flystasjon fra Østlandet og også mulighet for å forflytte personell til Evenes der den fremskutte basen for F-35 med Norges NATO-beredskap holder til, det sier anskaffelsesleder for reiser i Forsvarets logistikkorganisasjon, Daniel Hovland, til Fosna Folket.

Hovland opplyser at ruteplanen som legges til grunn i kontrakten stort sett er som i dag med små justeringer.

– Det blir fly til Oslo lufthavn Gardermoen alle dager i uka unntatt lørdag og fly til Evenes tirsdag og fredag som nå. Rutetidene blir ganske like som i dag, sier han.

Kommersielldirektør i DAT, Robert Rungholm, sier til avisa at det er veldig viktig for DAT med den nye forutsigbarheten flyselskapet har med en avtale som vil gjelde i flere år fremover.

Vi ønsker flere passasjerer om bord, det skal vi jobbe for å få til.

– Vi er nødt til å være fleksible. Vi har fly og personell som gjør at vi kan fly mer. Det må vi se på i arbeidet fremover og etter hvor mange som bruker tilbudet, sier han.

Danish Air Transport (DAT) ble grunnlagt 1. oktober 1988 av Jesper og Kirsten Rungholm. På den tiden hadde DAT kun et enkelt fly av typen Short Skyvan SC-7. DAT fløy alt fra post, pakker og veddeløpshester til forsyninger i det årlige Paris-Dakar Rally. I dag flyr DAT både vanlige rutefly, passasjercharter og fraktoppdrag.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart