-->

26. februar 2023

Lufthansa må kutte 34.000 avganger i sommer

Trettifiretusen avganger må kanselleres i sommer 📷 Unsplash

Lufthansa planlegger å kansellere rundt 34.000 planlagte flyvninger denne sommersesongen. Kanselleringene skyldes kort og godt mangel på ansatte.
annonse


En talsperson for Lufthansa sa nylig at flyselskapet allerede har godkjent sommerplanen for 2023.

Etter at selskapet har sett nærmere på personalmangelen og andre utfordringer, sa talspersonen at Lufthansa nå justerer sommerplanene ved flyplassene i Frankfurt og München, og bekreftet til flere tyske medier, at et stort antall sommerflyvninger vil bli kuttet.

Noen av de varslede kuttene kan også komme hos datterselskapene Swiss, Austrian Airlines og Eurowings.  

Mangler ansatte
Etter at pandemien satte den globale flytrafikken på bakken i 2020, ble flyselskaper og flyplasser tvunget til å vedta masseoppsigelser, og mange av disse arbeiderne har ennå ikke blitt erstattet.

Når flere nå velger å reise igjen, fører personalmangelen til omfattende forstyrrelser og avvik for passasjerene, sommeren i fjor var ganske ille med kanselleringer, mistet bagasje og time lange køer på flyplassene verden over. Dette er noe Lufthansa ønsker å unngå i år.

Til tross for planleggingen om å kutte over 30.000 flyvninger fra sommerplanen, har Lufthansa sagt at alle de berørte vil bli informert på forhånd slik at ingen skal oppleve kanselleringer i siste sekund.

Ved å varsle tidlig, ønsker Lufthansa at de reisende skal få god tid til å justere reiseplanene sine, og finne andre reisealternativer.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart