-->

29. mars 2023

Kraftig omdømmetap for SAS

Kræsjlander i stor omdømmemåling 📷 SAS

SAS går inn for kræsjlanding i omdømmemålingen Traction Norge 2023, mens konkurrenten Norwegian klatrer mest på listen.
annonse

50 store virksomheter er vurdert i omdømmemålingen Traction Norge 2023, blant dem flere store aktører i reiselivsbransjen. Nordic Choice Hotels scorer best innen reiseliv, med en omdømmescore på 71. Størst nedtur opplever SAS, som faller 14 poeng.

– Omdømmetapet er en tydelig konsekvens av streiken og feriekaoset som SAS forårsaket i fjor sommer, sier administrerende direktør Ole Christian Apeland i kommunikasjonsbyrået Apeland, som står bak målingen.

Han mener selskapet har en betydelig oppgave foran seg med å gjenvinne tillit.

– Folk tilgir, men det går en grense. SAS bør ha en god sommer, for å si det sånn.

Vy langt bak Flytoget
Flyselskapet med størst medvind i årets omdømmemåling er Norwegian, som går fem poeng frem til en omdømmescore på 64, som fortsatt bare er et middels omdømme.
Bedre omdømme enn både Norwegian og SAS hadde Flyr, som landet med en score på 67. Ryanair, som ofte har ligget på bunnen, ble ikke nominert til årets måling.

Helt på skinner går det ikke for Vy som er inne på listen med en omdømmescore på 60. Det er langt unna fjorårets resultat for Flytoget, som var en score på 80 og plass i kategorien "svært godt omdømme".

– Det blir spennende å se hva som skjer hvis Vy får overta Flytoget. Tar de liv av en omdømmevinner, eller vil Vy lære og løfte seg, sier Ole Christian Apeland.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart