-->

24. mars 2023

SAS: Kutter langdistanserute fra Oslo

Flytter Oslorute til København 📷 Wikimedia

Etter syv års drift ser ikke lenger SAS noen verdi i å fly fra Oslo til Miami. Neste fredag er det slutt og trafikken flyttes til København.
annonse


16. september 2016 feiret SAS og Oslo lufthavn den nye direkteruten mellom Gardermoen og Miami i Florida, USA. Det var snorklipping, amerikanske pannekaker, mocktails og store ord om en halv million nordmenn som som reise til USA året før, og man for seg videre vekst i turismen begge veier over Atlanteren.

Men nå er det slutt.

Neste fredag letter siste SAS-maskin fra Oslo med kurs for Miami, returen må da gå via København. Og København ser ut til å være vinneren av flytilbudet mellom Skandinavia og Miami. Neste vinter vil etter det vi erfarer SAS fly fem ukentlige rundturer fra Kastrup til Miami, får å få til denne utvidelsen kutter selskapet helt ut Oslo, mens de kutter en ukentlig avgang fra Stockholm til Miami, og flytter den over til København.

Helt siden oppstarten i 2016 har SAS fløyet en Airbus A330 med 262 seter, for noen år siden byttet de til A330-300 med 264 seter.

Denne vinteren har Norse Atlantic Airways gitt SAS konkurranse på denne strekningen ved å fly direkte fra Oslo til Miami Fort lauderdale, et tilbud som forøvrig fortsetter gjennom hele sommeren og neste høst, med to ukentlige avganger.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart