-->

25. mars 2023

Ny tysk storstreik rammer hardt

Mandag stopper det meste av flytrafikken i Tyskland 📷 Illustrasjonsfoto

For fjerde gang på kort tid rammes tyske flyplasser av streik. En ny streik er varslet mandag og den vil ramme hardt - alle landets flyplasser, unntatt én, og 380.000 passasjerer mister flyet sitt, også fra Oslo.
annonse


For fjerde gang på bare noen uker, er det igjen klart for en et-døgns-streik ved tyske flyplasser. Denne gangen vil det ramme massivt da alle flyplassene i landet, minus Berlin, blir omfattet av streiken. Det betyr at omlag 380.000 passasjerer blir berørt, enten det er fritids- eller forretningsreisende.

Det opplyses at ved München lufthavn starter streiken allerede i morgen søndag. Ved den største flyplassen, Frankfurt, ber man kort og godt de reisende holde seg borte fra flyplassen hele mandag.

Streiken vil lamme både direkteflighter, samt transferflighter.

Det er tysklands transport- og jernbaneforbund, samt fagforeningen ver.di som står bak streiken denne gangen. Det at jernbanesektoren også er med fører til at det tyske togselskapet Deutsche Bahn (DB) kansellerer alle sine intercity- og langdistansetog førstkommende mandag.

Her er avgang- og ankomstene ved Oslo lufthavn 

Også denne gangen er det bedre lønn- og arbeidsvilkår det streikes for.

Som vanlig under streik er det viktig at du forholder deg til flyselskapet du eventuelt skal ut å reise med. De gir deg informasjon om flyet ditt blir innstilt, og det er de som hjelper deg med en eventuell ombooking. Husk å holde kontaktinformasjonen som telefonnummer og mailadressen oppdatert under "min profil" hos flyselskapene.

Ved Oslo lufthavn er det direkteavganger til de tyske byene Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, München og fra sommeren av - Stuttgart.

Det er selskapene SAS, Norwegian, Lufthansa og Eurowings som flyr rutene fra Oslo til Tyskland.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart