-->

30. mars 2023

Savner en reisekamerat - 4 grunner til å teste og reise alene

Vi ville reist mer dersom de hadde noen å reise sammen med 📷 Illustrasjonsfoto

Økonomi og globale hendelser påvirker reisene våre i år. Flere sier de mangler reisepartner, her er fire grunner til å tørre å prøve og reise alene, slik at mangledende reisepartner ikke hindrer en i å utforske verden.
annonse


De fleste er enige om at økonomien og globale hendelser påvirker reisene våre i 2023. Men også andre faktorer påvirker reisefrekvensen, viser Tickets SIFO-undersøkelse. Hele 21 prosent oppgir at de ville reist mer i 2023 dersom de hadde noen å reise sammen med, mens kun 6 prosent foretrekker å reise helt alene uten selskap.

Ticket lister opp grunner til å tørre å prøve og reise alene, slik at mangledende reisepartner ikke hindrer en i å utforske verden.

 - Noen av oss foretrekker å reise på egenhånd og ser fordelene med å slippe å gå på akkord, og stifter heller nye bekjentskaper underveis på turen om man vil.

Denne gruppen er imidlertid liten, kun 6 prosent foretrekker å reise alene. 21 prosent oppgir at de ville reist mer i 2023 hvis det var noen som kunne reise med dem, noe som er synd. Vi tror flere ville satt pris på å reise alene hvis man bare tør å prøve, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

Under har vi laget en liste med fordeler med å tørre å reise uten reisefølge, selv om det kan føles skummelt og uvant på forhånd.

Du velger selv når du vil være sosial eller ikke
Å reise med selskap kan være utviklende for relasjonen – eller tærende. Når behovet for alenetid trenger seg på, er det mye lettere å trekke seg tilbake dersom man ikke deler rom med noen. Når det sosiale behovet øker, er folk generelt mer åpne på reise enn hjemme, og man kan knytte nye vennskap.

Du slipper å gå på akkord med reiseplanene dine
Jo færre personer i reisefølget ditt, dess færre ønsker. Du kan være mer spontan og slippe å fire på hvordan akkurat din perfekte ferie skal se ut, avhengig av humøret og lysten den aktuelle dagen. Ta en lang morgenstund, spis en sen middag eller avbryt alle planene for dagen - du bestemmer.

 Tørr å hoppe i det - ta en alenetur 📷 Illustrasjonsfoto

Du blir mer oppmerksom på omgivelsene
Å reise alene frigjør mer tid til refleksjon og til å ta inn i omgivelsene. Du kommer lettere ned i tempo, og lar deg ikke distrahere av andres synspunkter eller ønsker. Du vil også være den som trenger å lære å finne den rette veien til stranden, restaurantene og hotellet, noe som betyr at du tar inn flere detaljer i omgivelsene.

Du vokser som menneske
Hvis du tidligere har vært nervøs og bekymret for å reise alene, men tar steget til å prøve det, vil du vokse som person. Det kan oppstå situasjoner du må løse på egenhånd, og når du merker at det faktisk fungerer, vil selvtilliten din øke.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart