-->

30. mars 2023

Dubai tilbake på rutekartet neste vinter?

Oslo - Dubai igjen på rutekartet neste vinter? 📷 Norwegian

Neste vinter kan Norwegians rute fra Oslo lufthavn til Dubai i De forente arabiske emirater, dukke opp på rutekartet igjen. Ruten forsvant da pandemien slo inn.
annonse


Ruten ble startet i 2008 og var en av de første langrutene Norwegian opprettet. Ruten gikk bra, men var i lengste laget for flytypen selskapet benytter på strekningen, en Boeing 737-800.

I mange år var Norwegian alene om å fly denne strekningen fra Norge. I 2014 kastet imidlertid Midtøsten-selskapet Emirates seg inn på ruten med daglige avganger med en langdistansemaskin. Norwegian så at konkurransen ble for hard og kastet inn håndklet et år senere.

Tre år senere var ruten igjen på Norwegians rutekart, og fra 2018 til pandemien rammet i 2020, fløy selskapet én tur, fem ganger i uken, med sine da nye fly av typen 737 MAX.

Konsernsjef i Norwegian, Geir Karlsen, sa under et arrangement i København denne uken, at en gjennoptagelse av flygninger til Dubai fra de tre skandinaviske hovedstedene er på planleggingsstadiet. Det skriver bransjenettstedet Check-in.dk.

- Vi håper å kunne fly fra Skandinavia til Dubai neste vinter, sa Geir Karlsen, som imidlertid utfordres av forsinkede leveranser av MAX-fly, som skal brukes på ruten.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart