-->

29. mars 2023

Til Thailand kommende vinter?

Trolig til Thailand neste vinter, men skal de fly fra Oslo?

Norse Atlantic Airways sjefen går langt i å antyde at de skal fly til Thailand kommende vinter, men skal de fly fra Oslo? Nei det sies det ingen ting om.
annonse


I forbindelse med Norses nye rute fra Paris til New York, som åpnet denne uken, sier selskapets norske sjef og grunnlegger Bjørn Tore Larsen til avisen USA Today, at man ikke skal bli overrasket om Thailand snart blir å finne på selskapets rutekart.

Selskapet som sendte sitt første fly på vingene i juni i fjor, har siden oppstarten kun fløyet fra Europa til USA. Sammen med de nye rutene fra Paris, flyr Norse også fra London, Berlin og Oslo, rutetrafikk fra Roma starter opp til sommeren.

Det Larsen ikke sier noe om, er hvor han evenentuelt ha tenkt å sende Thailandmaskinene fra.
Det vi vet er at Oslo bør være svært aktuelt.

Da Norwegian fløy langdistanse sto Bangkok på rutekartet, og de var på det meste oppe i fem ukentlige rundturer bare fra Oslo, i tillegg fløy de fra Stockholm og København, så markedet er absolutt tilstede.

Norwegian fløy til den thailandske perlen Krabi 📷 Illustrasjonsfoto

De som kjenner dette markedet sier at prisene på en reise fra Oslo til Bangkok for tiden er skyhøye. Det kan selvsagt skyldes at flyselskapene for tiden må fly rundt russiskkontrollert luftrom, noe som forlenger og fordyrer reisetiden, men også mangel på en direkterute, mellomlandinger og skikkelig konkurranse er fordyrende ledd.

Thai er ikke tilbake
Det thailandske selskapet Thai Airways har slitt i økonomisk motvind, og det ble ikke bedre da pandemien satte hele luftfartsbransjen på bakken. Nå bygger de seg sakte men sikkert opp igjen, men mens både Stockholm og København har fått tilbake sine ruter, glimrer Oslo med fraværet på Thais rutekart.

Det er heller ikke kommet noen antydninger fra de kanter om at Oslotilbudet kommer tilbake neste vinter, altså null konkurranse, her bør det absolutt være noe å hente for Norse.

Norwegian hadde også den thailandske perlen Krabi på rutekartet fra 2018 til 2020.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart