-->

5. april 2023

Feirer 20 år med internasjonale flyvninger

Norwegian har fløyet til Spania i 20 år 📷 Wikimedia

5. april 2003 lettet tre Norwegian-fly fra Oslo lufthavn Gardermoen med retning Portugal og Spania. Dette markerte startskuddet for selskapets internasjonale satsing og en milepæl i selskapets historie.
annonse


De første internasjonale flyvningene gikk til Faro i Portugal samt Malaga og Murcia i Spania. I løpet av disse årene har omkring 17 millioner kunder reist med Norwegian mellom Norge og Portugal og Spania.

Da Norwegian ble etablert i september 2002 og startet da med fire innenriksruter. I sommer vil selskapet ha 80 fly i drift, og trafikkerer 300 ruter til 116 destinasjoner.

– Rutene vi lanserte den gangen ble godt tatt imot, og takket være en vedvarende tillit fra kundene har vi kunnet utvide rutenettverket og tilbudet vårt år for år. Fra de første rutene til Portugal og Spania, flyr vi i sommer til 116 destinasjoner, hvorav 13 er helt nye i år, sier Magnus Thome Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.

Stor oversikt: Disse landene gir mest ferie for pengene 

I sommerhalvåret flyr Norwegian til de spanske byene Malaga, Alicante, Barcelona, Bilbao, Ibiza, Las Palmas, Madrid, Palma de Mallorca og Tenerife. Du kan fly med selskapet til Portugal og besøke Faro, Lisboa og Porto.

20 år etter den første internasjonale flyvningen fortsetter Portugal og Spania å være feriefavoritter for reiseglade nordmenn, og Norwegian flyr i sommer til tre destinasjoner i Portugal og ni destinasjoner i Spania. Porto er en helt ny rute i år, og den første avgangen er satt til 23. juni. Fra Norge flyr selskapet direkteruter til Spania fra Stavanger, Haugesund, Bergen, Trondheim, Ålesund, Torp og Oslo.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart