-->

6. april 2023

Dette krangler vi mest om i ferien

Planlegging, spisesteder og penger er det vi krangler om i ferien đŸ“· Illustrasjonsfoto

Ferie er for mange uavbrutt kvalitetstid med vÄre nÊrmeste, men det tilsvarer ikke nÞdvendigvis kun fred, fryd og gammen. Dette krangler vi nordmenn mest om i ferien, og dette irriterer reisefÞlget vÄrt mest.
annonse


Allerede brukt flere av pÄskens dager tett pÄ familien, og begynt Ä bli litt lei? Eller stÄr noen intense hÞytidsdager for tur med hele slekta?

En ny undersĂžkelse gjennomfĂžrt av Apollo viser at det fĂžrst og fremst er tre ting nordmenn krangler om i ferien: planlegging, spisesteder og penger.

Det skiller seg derimot en del mellom aldersgruppene. Eksempelvis oppgir drÞyt 20 prosent mellom 18-25 at de krangler om dagsplanleggingen og vippsoppgjÞr, mens kun et fÄtall av de mellom 56-65 Är svarer det samme. At reisefÞlget husker Ä vippse og gjÞre opp for seg nÄr noen legger ut for kostnader underveis, er ogsÄ viktigst for de yngre. Hele 36 prosent av de mellom 18-25 oppgir dette som en irritasjonsfaktor, mens aldersgruppen 56-65 Är knapt ser ut til Ä bry seg.

Generelt ser de eldre ut til Ă„ komme langt bedre overens i ferien enn de yngre. NĂŠrmere 80 prosent av de mellom 56-65 oppgir at de ikke krangler med reisefĂžlget sitt i det hele tatt, mens kun 20 prosent av de yngre oppgir det samme.

- Stort sett gÄr det smertefritt Ä feriere med venner og familie, men det er klart det kan oppstÄ noen uenigheter nÄr det er mange personligheter med ulike behov og interesser. Dagsprogrammet er uten tvil den stÞrste utfordringen for mange, derfor fokuserer vi mye pÄ Ä tilby et variert utvalg av aktiviteter og utflukter. Samtidig oppfordrer vi vÄre reisende til Ä tÞrre Ä trÄ ut av egen komfortsone og prÞve ut nye ting sammen. Hvem vet - kanskje du finner en helt ny interesse? sier Beatriz Rivera, Kommunikasjonssjef i Apollo.

Fylla, sĂžvn og ladere
Alt ender heldigvis ikke i krangler. Iblant irriterer vi oss bare grÞnne av reisefÞlget vÄrt, og det er lite som vekker mer irritasjon enn fylla. Hele 25 prosent oppgir nemlig at det mest irriterende er nÄr den vi reiser med blir for full. HÞyt alkoholinntak og syvsovere troner kvinnenes irritasjonsliste, mens gjerrighet irriterer menn mest. Begge er derimot enige i at det er slitsomt med folk som skal bestemme for mye.

Ønsker man Ä holde freden i ferien er det ogsÄ viktig Ä ha koll pÄ sitt eget elektroniske utstyr - og ikke minst ha med seg egne ladere.

- At vi tviholder pÄ laderne vÄre kommer nok ikke som en stor overraskelse for folk. Vi nordmenn er over gjennomsnittet gode til Ä dokumentere reisene vÄre og bruker dessuten mobilen til det aller meste; fra Ä finne inspirasjon til veibeskrivelser. Dette krever selvfÞlgelig fulladet batteri - sÄ pakk med deg din egen lader, du, smiler Rivera.

Toppliste: Situasjoner som irriterer
  • 25 % - NĂ„r reisefĂžlget blir for full
  • 24 % - NĂ„r reisefĂžlget blir gjerrig
  • 23 % - NĂ„r reisefĂžlget skal bestemme
  • 21 % - NĂ„r reisefĂžlget sover for lenge
  • 20 % - NĂ„r reisefĂžlget mangler eventyrlyst

Toppliste: Gadgets som skaper trĂžbbel
  • 14 % - Ladere til elektronikk
  • 13 % - Penger
  • 7 % - Hotell-tv
  • 7 % - Surfebrett
  • 7 % - Solkrem


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart