-->

6. april 2023

Dette krangler vi mest om i ferien

Planlegging, spisesteder og penger er det vi krangler om i ferien 📷 Illustrasjonsfoto

Ferie er for mange uavbrutt kvalitetstid med våre nærmeste, men det tilsvarer ikke nødvendigvis kun fred, fryd og gammen. Dette krangler vi nordmenn mest om i ferien, og dette irriterer reisefølget vårt mest.
annonse


Allerede brukt flere av påskens dager tett på familien, og begynt å bli litt lei? Eller står noen intense høytidsdager for tur med hele slekta?

En ny undersøkelse gjennomført av Apollo viser at det først og fremst er tre ting nordmenn krangler om i ferien: planlegging, spisesteder og penger.

Det skiller seg derimot en del mellom aldersgruppene. Eksempelvis oppgir drøyt 20 prosent mellom 18-25 at de krangler om dagsplanleggingen og vippsoppgjør, mens kun et fåtall av de mellom 56-65 år svarer det samme. At reisefølget husker å vippse og gjøre opp for seg når noen legger ut for kostnader underveis, er også viktigst for de yngre. Hele 36 prosent av de mellom 18-25 oppgir dette som en irritasjonsfaktor, mens aldersgruppen 56-65 år knapt ser ut til å bry seg.

Generelt ser de eldre ut til å komme langt bedre overens i ferien enn de yngre. Nærmere 80 prosent av de mellom 56-65 oppgir at de ikke krangler med reisefølget sitt i det hele tatt, mens kun 20 prosent av de yngre oppgir det samme.

- Stort sett går det smertefritt å feriere med venner og familie, men det er klart det kan oppstå noen uenigheter når det er mange personligheter med ulike behov og interesser. Dagsprogrammet er uten tvil den største utfordringen for mange, derfor fokuserer vi mye på å tilby et variert utvalg av aktiviteter og utflukter. Samtidig oppfordrer vi våre reisende til å tørre å trå ut av egen komfortsone og prøve ut nye ting sammen. Hvem vet - kanskje du finner en helt ny interesse? sier Beatriz Rivera, Kommunikasjonssjef i Apollo.

Fylla, søvn og ladere
Alt ender heldigvis ikke i krangler. Iblant irriterer vi oss bare grønne av reisefølget vårt, og det er lite som vekker mer irritasjon enn fylla. Hele 25 prosent oppgir nemlig at det mest irriterende er når den vi reiser med blir for full. Høyt alkoholinntak og syvsovere troner kvinnenes irritasjonsliste, mens gjerrighet irriterer menn mest. Begge er derimot enige i at det er slitsomt med folk som skal bestemme for mye.

Ønsker man å holde freden i ferien er det også viktig å ha koll på sitt eget elektroniske utstyr - og ikke minst ha med seg egne ladere.

- At vi tviholder på laderne våre kommer nok ikke som en stor overraskelse for folk. Vi nordmenn er over gjennomsnittet gode til å dokumentere reisene våre og bruker dessuten mobilen til det aller meste; fra å finne inspirasjon til veibeskrivelser. Dette krever selvfølgelig fulladet batteri - så pakk med deg din egen lader, du, smiler Rivera.

Toppliste: Situasjoner som irriterer
  • 25 % - Når reisefølget blir for full
  • 24 % - Når reisefølget blir gjerrig
  • 23 % - Når reisefølget skal bestemme
  • 21 % - Når reisefølget sover for lenge
  • 20 % - Når reisefølget mangler eventyrlyst

Toppliste: Gadgets som skaper trøbbel
  • 14 % - Ladere til elektronikk
  • 13 % - Penger
  • 7 % - Hotell-tv
  • 7 % - Surfebrett
  • 7 % - Solkrem


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av en KI-tjeneste fra OpenAi,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart