-->

1. april 2023

Tror flyprisene vil stige med 15%

Ryanairsjef tror på prisstigning i år 📷 Illustrasjonsfoto

Ryanairsjefen mener prisene på flybilletter kan stige med inntil 15%. Han mener manglende kapasitet og stor etterspørsel fra de reisende presser prisene oppover.
annonse


Stadig fler ønker nå å reise etter pandemien. I fjor var det en vekst i antallet passasjerer som fløy, i år ser vi at etterspørselen er mye større, det uttalte nylig Ryanairsjef Michael O'Leary til flere britiske medier.

O'Leary sier at både hans eget selskap, men også mange andre flyselskap mangler både fly og besetning, etter at hele verden stoppet opp grunnet Coronaviruset.

- Vi ser fortsatt et etterslep med å få reansatt folk som mistet jobbene sine, og som har funnet nye jobber, samt mangel på fly fordi flyprodusentene ikke har produsert på et par år, og nå er det mange selskap som trenger fly, verden over.

Mangelen på flykapasitet hos selskapene og stadig flere som ønsker å reise, gjør at prisene presses oppover. O'Leary tror vi vil se en økning på nærmere 15% denne sommeren, og han tror ikke den vil synke igjen utover høsten og neste vinter.

I fjor var gjennomsnittsprisen 20% høyere enn 2019 nivået - altså før pandemien, disse 15% vil komme på toppen av fjorårets prisøkning.   

Gjennomsnittsprisen hos det irske lavprisselskapet ligger nå på 35 britiske pund én vei, det tilsvarer om lag 452 norske kroner. Med en prisstigning på 15% vil prisene på en flybillett hos Ryanair øke til £39, det er omlag 504 norske kroner med dagens kurs, og er en økning på 52 kroner per billett, per vei. 

Ryanair flyr i dag 13 ruter fra Torp, og tre ruter fra Oslo.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart