-->

3. april 2023

Widerøe bekrefter at Osloruter kommer tilbake

To direkteruter kommer tilbake fra Oslo 📷 Magne Egil Heitmann/ Widerøe

Widerøe bekrefter i en melding i dag at de kommer tilbake med to sommerruter mellom Oslo og Nord-Norge i juni, og at det blir bedre forbindelse mellom Lofoten og Gardermoen.
annonse


Som en konsekvens av lavere etterspørsel, økte skatter og avgifter, økte drivstoffpriser og lav kronekurs, har kapasiteten på viktige distriktsruter vært lavere enn behovet vinteren 23.
Dette har vært en utfordring langs hele norskekysten, men spesielt i Nord-Norge. Strekningen mellom Tromsø og Bodø hadde 33% lavere kapasitet enn 2019.


Dette har resultert i uheldige flaskehalser for internreiser i Nord-Norge. Widerøe øker derfor egen kapasitet internt i Nord-Norge betydelig i sommerprogrammet. Antall seter som tilbys mellom Tromsø og Bodø øker med 116%. Antall seter som tilbys mellom Bodø og Trondheim økes med 146%.

I tillegg økes kapasiteten mellom Bodø og Leknes med 20% og det vil bli flere videreforbindelser til Oslo for Lofotingene. Sist, men ikke minst kommer den populære og etterlengtede direkteruten tilbake mellom Oslo og Brønnøysund, og ruten mellom Oslo og Sandnessjøen innføres frem til oktober.


I tillegg økes kapasiteten på viktige Vestlandsruter til og fra Bergen, Florø, Ålesund, Kristiansund, Kristiansand og Molde.

Forøvrig fraktet Widerøe 2,5 % færre passasjerer i mars 2023 sammenlignet med mars 2022. Dette skyldes delvis at Widerøe hadde 1,2 % færre seter tilgjengelig i markedet i mars sammenlignet med året før. I tillegg har de andre, norske flyselskapene økt antall tilbudte seter i perioden noe som gjør at Widerøe har mistet noe markedsandel i mars.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart