-->

28. mai 2023

Kan miste flyrute til uka

Stanser flyrute mellom Stord og Oslo til uka (YouTube)

Til tross for at flyruten Stord - Oslo blir en statsstøttet anbudsrute neste år, velger Danish Air Transport (DAT) som flyr denne ruten under merkevaren Stordflyet, å avvikle tilbudet inntil videre, grunnen er manglende økonomisk støtte til driften.
annonse


I slutten av april ble det klat at Samferdselsdepartementet innlemmer flyruten Stord - Oslo i anbudskonkurransen om å drifte regionale flyruter fra 2024.

"Flyruta Stord – Oslo er tatt inn fordi det kommersielle tilbodet på strekninga har vore svekka etter pandemien. Det skal vera minst 12 rotasjonar pr. veke. Maksprisen på ein flybillett ein veg er kr 1.191 på strekninga Sord - Oslo", skrev departementet i en pressemelding da konkurransen ble utlyst for en måned siden.

Stord kommune og Vestland fylkeskommune som er eiere av Stord lufthavn Sørstokken har gitt 750.000 kroner hver for å støtte DAT økonomisk ut mai måned, men fra torsdag er det slutt, da viser kalenderen juni, og flyselskapet vil ikke fly uten å få noen form for økonomisk kompensasjon.

Det er ikke mulig å bestille flybilletter på strekningen etter 31. mai.  

Lufthavnsjef Jan Morten Myklebust bekrefter situasjonen overfor Stord24. Det er ingen garanti for at flyselskapet vil fortsette å fly ruten fremover når dette for dem kan være et tapsprosjekt.

Flystoppen vil føre til permetteringer av de ansate ved flyplassen.  


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart