-->

16. mai 2023

Rykter: Thai tilbake i Oslo kommende høst

Kommer Thai Airways tilbake denne høsten? 📷 Wikimedia

For bare noen uker siden kunngjorde SAS og Norse at de starter ruter fra København og Oslo til Bangkok. Kan det få fart på Thai Airways retur til Gardermoen?
annonse


Thai Airwyas har i lengre tid slitt med økonomien, og pandemien gjorde ikke situasjonen noe bedre. Nå kan det se ut som kraftig omstrukturering sakte men sikkert kan få selskapet opp å fly igjen, og kanskje kan konkurrentens rutestart få selskapet tilbake til Oslo?

Tross massive problemer for det thailandske flyselskapet og en kraftig omstrukturering, lever flyselskapet enda, om ikke i beste velgående, så bygger de seg sakte men sikkert opp igjen.

Som en del av omstruktureringen ble mange fly solgt og ansatte ble sagt opp. Nå kjøper og leier flyselskapet nytt materiale for å kunne gjenåpne ruter. Thai Airways har restarten flyrutene til både Stockholm og København, og det har vært ventet at også Oslo skulle komme på rutekartet fra Bangkok.

Bangkokruten fra Gardemoen har vært en suksess i alle år, selskapet startet den sommeren 2009, og hadde monopol til Norwegian startet opp for ti år siden. Tross konkurranse greide Thai seg godt og utvidet tilbude jevnlig, med fler avganger og større og bedre fly.

I starten av mai kunngjorde SAS at de vil ta opp konkurransen med Thai fra København, mens Norse Atlantic Airways har startet billettsalget fra Oslo til den thailandske hovedstaden fra november.

I følge nettstedet Thainytt har dette fått ryktene til å gå om at Thai Airways jobber med å få Osloruta opp og stå igjen, og sikre seg markedsdeler. I følge nettstedet, som refererer til velinformerte kilder i bransjen, kan ruten være tilbake i fjerde kvartal i år, med tre ukentlige avganger.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart