-->

17. mai 2023

Vi klimakompenerer minimalt

Under to prosent av oss klimakompenserer flyreisene våre 📷 Illustrasjonsfoto

I fjor kjøpte 315.000 av Norwegians 18 milliopner passasjerer klimakompensasjon, det utgjør kun 1.75%.
annonse


Det viser tall P4-nyhetene har hentet inn.

Gidder ikke bidra
Det er ikke de store summene det er snakk om for den enkelte reisende. Likevel gidder de færreste å være med på dette.

Hvis man kjøper en billett fra Oslo til Nice med Norwegian, koster det 20 kroner å klimakompensere.

Ifølge flyselskapet går pengene kundene betaler ekstra, til å finansiere prosjekter som reduserer CO2-utslippene globalt. Dette er altså noe kunder flest anser som svært uinteressant å bidra til.

Her kan du regne ut CO-2 avtrykket for flyreisen din

Hos SAS har antall reisende som betaler ekstra for klimakvoter, avtatt de siste årene. Men her er kompensasjonen inkludert i enkelte typer billetter, slik at kundene ikke har noe valg.

Nylig kunngjorde det skandinaviske flyselskapet at de lanserer to billettyper som inkluderer biodrivstoff. Disse blir tilgjengelige på alle innenriks SAS-flyvninger, samt flyvninger i Skandinavia og Europa.

- Vi fortsetter reisen mot en mer bærekraftig luftfart, og ved å øke bruken av biodrivstoff baner vi vei for nullutslippsflyvninger. Vi vet at det er viktig for kundene våre, både fritids- og forretningsreisende, å ta aktivt del i denne innsatsen, og SAS Bio møter denne etterspørselen, sa Ann-Sofie Hörlin, Head of Sustainability i SAS, da nyheten kom i april.

De ferske tallene viser kanskje at dette ikke er så viktig for hverken fritids- eller forretningsreisende, som flyselskapene vil ha det til.

Tidligere i mai kunne det nederlandske flyselskapet KLM vise til en undersøkelse som sier at nærmere 90 prosent av nordmenn, altså 9 av 10, at de ikke er villige til å slutte å fly til tross for at det påvirker klimaet negativt.

Mye kan derfor tyde på at veien fortsatt er lang for flyslskapene, hvis de skal få de reisende til å klimakompenserer, og kanskje kutte litt i antall flyreiser per person.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart