-->

7. april 2023

Gjør det enklere å velge biodrivstoff

SAS gjør det enklere å velge biodrivstoff 📷 SAS

SAS lanserer nå to billettyper som inkluderer biodrivstoff. Disse blir tilgjengelige på alle innenriks SAS-flyvninger, samt flyvninger i Skandinavia og Europa.
annonse


SAS har som mål å bruke fossilfritt flydrivstoff tilsvarende forbruket på alle innenriksflyvningene våre innen 2030. Det er en reise vi tar sammen med passasjerene, ved nå å gjøre det enda enklere for de reisende å bidra til målet om mer bærekraftige flyreiser. Nå lanserer vi nemlig billetter som inkluderer den maksimalt tillatte mengden biodrivstoff, skriver selskapet i en melding denne uken.
- Vi fortsetter reisen mot en mer bærekraftig luftfart, og ved å øke bruken av biodrivstoff baner vi vei for nullutslippsflyvninger

Reisende som kjøper Go Smart- eller Plus Pro-billetter, vil kunne kjøpe disse billettene med cirka 50 %* biodrivstoff inkludert, for å senke CO₂ -utslippene fra sin SAS-flyvning.

 - Vi fortsetter reisen mot en mer bærekraftig luftfart, og ved å øke bruken av biodrivstoff baner vi vei for nullutslippsflyvninger. Vi vet at det er viktig for kundene våre, både fritids- og forretningsreisende, å ta aktivt del i denne innsatsen, og SAS Bio møter denne etterspørselen», sier Ann-Sofie Hörlin, Head of Sustainability i SAS.

Regn ut CO-2 avtrykket ditt for flyreisen 

Biodrivstoff er
et bærekraftig flydrivstoff (Sustainable Aviation Fuel - SAF) som slipper ut cirka 80 % mindre klimaskadelig CO₂ sammenlignet med fossilt brensel i løpet av livssyklusen. For øyeblikket må biodrivstoff, i henhold til regelverket for kommersiell luftfart, blandes med vanlig flydrivstoff i et maksforhold på 50 % SAF.

Fakta om SAS Bio-billetter:
  • Go Smart Bio og Plus Pro Bio inkluderer utgiftene til cirka 50 % biodrivstoff, som beregnes for en gjennomsnittlig reise, tilsvarende cirka 60 minutter på innenriksflyvninger i Sverige eller Norge, 60 minutter innenfor Skandinavia, 35 minutter på innenriksfly i Danmark eller 1 time og 30 minutter på flyvninger i Europa.
  • Mengden biodrivstoff kjøpt vil bli brukt til å erstatte den tilsvarende mengden fossilt drivstoff i SAS’ drift.
  • SAS garanterer at kjøpet av biodrivstoff vil finne sted innen 12 måneder.
  • SAS gjør ingen profitt på kjøpet.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart