-->

14. juni 2023

airBaltic til Gran Canaria fra Oslo og Torp

Åpner ti nye ruter til Gran Canaria, tre av dem fra Norge 📷 airBaltic

airBaltic bekrefter at de åpner vinterbase på Las Palmas, Gran Canaria og vil starte flygninger dit fra både Oslo og Torp, kommende vinter. De skal konkurrere med SAS og Norwegian om solhungrige nordmenn.
annonse | weber


airBaltic satser på Skandinavia og Baltikum kommende vinter, i dag lanserte de 10 nye ruter fra sin nye vinterbase på Gran Canaria.

I tillegg til Oslo og Torp, får Bergen en ny Gran Canaria rute. Det blir ruter til København, Billund og Ålborg i Danmark. Finnene kan fly fra Tampere, og så blir det avganger fra hver av de baltiske hovedstedene Tallinn, Riga og Vilnius.

Ruten vil bli trafikkert med airBaltics topp moderne Airbus A220-300 fly (bildet) med plass til 145 passasjerer fordelt på to klasser, økonomi og business. airBaltic har Europas yngste flyflåte, og opererer kun én flytype. Airbus A220-300 er det meste effektive og miljøvennlige flytyper som også byr på høy servicegrad til passasjerer med større seteplass, større vindu, bedre plass til håndbagasje i kabinen, bedre toaletter mm, opplyser selskapet.

På Torp er man svært fornøyd med å få et nytt selskap til flyplassen.

- Det er en stor glede for oss å kunne ønske airBaltic velkommen til oss her på Torp. Gran Canaria er vinterfavoritten til veldig mange og vi har lenge ønsket oss større kapasitet dit. Det er jo heller ikke så ofte vi kan ønske nye flyselskap velkommen. Faktisk er det snart 12 år siden sist, så dette er en merkedag for oss, sier markedssjef Tine-Kleive-Mathisen på Torp.

 - Det er alltid slik at det starter med én rute, og klarer vi å få denne til å fungere i markedet så er det gode muligheter for å utvide samarbeidet og tenke flere destinasjoner med airBaltic fra Sandefjord i tiden fremover. Det er slik vi har utviklet samarbeidet med andre flyselskap som opererer på Torp, og det er det som er vårt strategiske mål med airBaltic også. Med det oppfordrer vi alle som er glad i flyplassen, og som ønsker flere direkte-ruter, om å hjelpe oss å fylle flyene, sier markedssjefen.

Konsernsjef har troen
 - Når vi forbereder oss til den kommende sesongen, analyserer vi alltid markedsdynamikken nøye. I vintermånedene, når den totale passasjeretterspørselen over hele verden tradisjonelt er lavere, har vi sett en mulighet for å optimalisere kapasiteten vår for å være så effektiv som mulig – ved å etablere en sesongbasert base og operere to fly fra Las Palmas for å møte etterspørselen etter sol og ferie, sier Martin Gauss som er administrerende direktør i Air Baltic.

Fra både Oslo og Torp blir det to ukenlige avganger, avgangene fra Sandefjord blir hver onsdag og lørdag, med oppstart 2. desember. Selskapet møter konkurranse fra Norwegian som skal fly en ukentlig avgang gjennom vinteren.

Avgangene fra Oslo lufthavn blir hver søndag og torsdag, med oppstart 3. desember. Her møter airBaltic konkurranse fra både SAS og Norwegian, begge selskapene har varslet at de skal fly daglig til Gran Canarie fra Gardermoen, gjennom hele vintersesongen.

Billettsalget for alle de nye rutene til airBaltic, starter 21. juni.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart