-->

29. juni 2023

Norwegian: Satser tungt på Italia

Satser på Italia, her fra Bari 📷 Norwegian

Med tre nye direkteruter til Bari, Bologna og Bergamo flyr Norwegian i sommer direkte til 11 italienske destinasjoner. Sjekk alle destinasjoner og hva du kan oppleve.
annonse


Storslåtte byer, fantastiske strender, vakre innsjøer samt verdens beste pizza, pasta og iskrem er grunn nok til å legge ferien til Italia. De første flyene til Bari, Bologna og Bergamo lettet fra Oslo i juni.

Fra Gardermoen flyr du direkte til disse italienske perlene:
 • Bari
 • Bologna
 • Bergamo
 • Roma
 • Venezia
 • Sicilia
 • Sardinia
 • Napoli
 • Milano
 • Pisa
 • Verona
 • Bari
inneholder annonselenker

Bari
er et relativt nytt reisemål for oss her i nord, men et sted som er verdt å besøke. Byen er den største på østsiden av Italia, og er et nydelig feriested med en lang historie som viktig havneby. Byen kan man utforske på to dager, men for å få med seg mer av Puglia-regionen under besøket bør man bli i minst en uke. Avgang to ganger i uken i høysesongen.
Aktiviteter og ting å gjøre i Bari

Bologna
Universitetsbyen Bologna sies å være både sjarmerende og rolig å utforske sammenlignet med noen av regionens større byer. For den som elsker italienske sportsbiler byr Emilia Romagna regionen på besøk til Ferrari-museet, Lamborghini-museet og Maserati-utstillingslokalet og fabrikkens samlebånd. Prøvekjøring og racerbilsimulator er også tilgjengelig. For den som foretrekker to hjul kan besøket legges til Ducati-museet. Besøk til vingårder og innsjøer er også en opplevelse i denne regionen. To avganger i uken i sommersesongen.
Turer, billetter, aktiviteter og ting å gjøre i Bologna

Bergamo- Milano
Bergamo ligger i det nordlige Italia ved foten av Alpene. I Bergamo er det gamlebyen La Città Alta, som er hovedattraksjon, men det er også populært å melde seg på ulike matlagingskurs eller komme seg ut på innsjøen Iseo enten i kajakk eller med båt. Bergamo ligger nær Alpene og er brukt som innfartssted for skikjøring. Den berømte Comosjøen ligger også nær Bergamo, og er vel verdt et besøk om man er i området. To ukentlige rundturer fra Oslo hele året, to ukentlige fra Bergen i sommersesongen.
Sjekk ut alt Bergamo har å by på

Roma
📷 Norwegian


Italias hovedstad og en av verdenes mest besøkte byer har kjælenavnet «den evige by», kanskje ikke så rart når byen fortsatt holder stand etter 2 800 år. I Roma er et besøk på Colosseum og Pantheon øverst på listen, men shopping og restaurantbesøk gir også gode opplevelser i ærverdige og koselige omgivelser. I sommer flys det 11 ganger i uken fra Oslo og to ukentlige fra Bergen, begge rutene er helårsruter.
Den evige stad har alt å by på - sjekk ut tilbudene 

Venezia
Byen er bygget på mer enn 100 små øyer i en lagune i Adriaterhavet. Venezia er helt unik og må oppleves. Byen er relativt liten, så man kan fint oppleve byen på to dager og deretter reise til andre nærliggende byer og strender. På denne måten opplever man mye av Italia på for eksempel en uke. I sommer- og høysesongen flys det to til tre ukentlige rundturer.
 

Sicilia – Catania
Catania er Sicilias nest største by etter Palermo, men den er minst like interessant å besøke som sin litt mer kjente storebror. Catania er et flott utgangspunkt for å oppdage øyas østkyst med perler som Syracusa og Noto i sør eller Taormina og vulkanen Etna i nord. Eventyrlystne kan vandre nær på, mens det for badefolket og familier finnes en rekke vakre strender. For å utforske hele øya anbefales det å være minst en uke, mens en langhelg strekker til å oppleve byen. Det flys tre ganger i året i sommerhalvåret.
📷 Norwegian


Sardinia er kjent for det klare vannet, og har man først besøkt den italienske øya forstår man hvorfor så mange sier dette. Strendene er mange og lange, og perfekt for en badeferie. Historien har satt sine spor og omkring på øya finnes det bevis på dette. På øya finnes klipper, huler og et variert landskap, og man kan oppdage gamle koselige bydeler og havner. Norwegian flyr Oslo - Sardinia to ganger ukentlig i sommersesongen.
Oppdag naturskjønne steder langs den ikoniske Maddalena-skjærgården 

Milano/Malpensa
Milano er Europas og kanskje verdens motehovedstad, men det er mye mer å utforske enn shopping. Her finnes spennende museer, fantastisk mat og vakker arkitektur. Katedralen Duomo di Milano og klosteret Santa Maria delle Grazie med freskoen av Nattverden malt av Leonardo da Vinci er anbefalt å få med seg. Du kan fly til Milano fra Gardermoen syv ganger i uken denne sommeren, dette er forøvrig en helårsrute.
Det er mye Napoli er kjent for, men på toppen av listen troner pizza med tynn og sprø bunn med rene smaker. Byen er den største og viktigste i Sør-Italia med mer enn én millioner innbyggere. Napoli har historie, kultur og matopplevelser for alle og det finnes muligheter for naturskjønne vandre opplevelser i fjellene omkring havnebyen. Det flys tre ukenlige avganger fra Oslo til Napoli i sommer.
📷 Norwegian


Pisa er en stor by i regionen Toscana. Det skjeve tårnet er en kjent turistattraksjon, men byen har mye mer å by på. Historie, shopping og matopplevelser vil begeistre og legge rammene for en minnerik storbyferie. I Toscana er det vakre vingårder i et unikt og vakkert landskap som virker å strekke seg milevis. Flere av vingårdene kan besøkes på dagsutflukter fra Pisa. Det flys tre ukenlige avganger fra Oslo til Pisa i sommer.
Skjeve tårn eller vingårder, bestill billetter og utflukter her 

Verona
I Verona finnes det et romersk amfiteater som er 50 år eldre enn Colosseum i Roma, og byen er også kjent som stedet der Shakespeares Romeo og Julie utspiller seg. Verona ligger nord i Italia og nær de Italienske Alpene. Det sies at Julius Cæsar brukte Verona som by for avslapning. Nær byen ligger også den kjente Gardasjøen. Ved Gardasjøen kan man bade, seile og gå i fjellene som omkranser sjøen. Byen Sirmione er også nær og vel verdt et besøk om man er i området. Oslo - Verona flys to ganger i uken i sommer.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart