-->

28. juni 2023

Oslo lufthavn er en av de tre beste i Europa

Fikk heder og ære av bransjekollegaer 📷 Espen Solli/ Avinor

Oslo lufthavn ble nylig kåret til en av de tre beste i Europa, blant annet på grunn av at flyplassen er innovativ, er Europas mest punktlige flyplass og har en aktiv bærekraftsagenda.
annonse


ACI Best Airport Awards gikk av stabelen i Barcelona den 27. juni, og Oslo lufthavn fikk hedersbevisning som en av Europas tre beste flyplasser i kategorien 25-40 millioner passasjerer årlig.

– Dette er en stor ære. Airports Council International Europe (ACI Europe) er en organisasjon der nesten alle flyplassene er medlem og representerer slik sett hele luftfarten. At vi løftes opp på denne måten er veldig hyggelig, sier lufthavndirektør på Oslo lufthavn, Stine Ramstad Westby.

Utmerkelsen ble kunngjort med mange hundre tilstedeværende representanter fra hele verden i en felles tilstelning mellom ACI Europe og ACI World i Barcelona den 27. juni.

– ACI Europe løfter blant annet opp at Oslo lufthavn er en innovativ flyplass, Europas mest punktlige flyplass og har en aktiv bærekraftsagenda. Det er vi veldig fornøyde med, for dette er tre ting vi jobber hardt med hver eneste dag, sier Ramstad Westby.

De ansattes fortjeneste
Lufthavndirektøren trekker frem at det er takket være de ansatte i hele Avinor og alle ansatte på landets hovedflyplass, at Oslo lufthavn får denne typen heder og ære.

– Det jobber over 13 000 mennesker på Oslo lufthavn. Det er takket være dem, og alle de ansatte om bord i flyene, at vi får denne typen anerkjennelse. Det ligger også mye hardt arbeid bak dette, fra veldig mange i hele Avinor.

– Jeg vil derfor rette en stor takk til alle de som jobber på og med flyplassen. Dere gjør en fantastisk innsats hver dag og kan være stolte av dette, avslutter Ramstad Westby

Athen ble kåret til den beste flyplassen i kategorien 25-40 millioner passasjerer årlig, mens Brussel, sammen med Oslo lufthavn, ble fremhevet som en flyplass som fortjener særlig anerkjennelse. I 2019 var det 14 flyplasser i denne størrelsen, blant de 100 travleste i Europa. (ekstern lenke).

Avinors konsernsjef, Abraham Foss, var tilstede i Barcelona og mottok hedersbevisningen på vegne av Avinor Oslo lufthavn. I juryen satt representanter fra Aviation Advocacy, ECAC, the European Commission, Flight Global, International Airport Review, the International Transport Forum and SESAR 3 Joint Undertaking.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart