-->

1. juli 2023

Godtar to liter væske i sikkerhetskontrollen

Her kan du nå ha med deg to liter væske gjennom sikkerhetskontrollen 📷 Finavia

På flyplassen i Helsinki kan du nå ha med deg to liter flytende væske i håndbagasjen, og få den helt lovlig gjennom sikkerhetskontrollen.
annonse
Helsinki VIP City Tour og middelalderbyen Porvoo med privat bil og personlig guide


Å reise via Helsingfors lufthavn ble enda enklere fra og med denne uken. Et moderne sikkerhetskontrollutstyr er installert på flyplassen. Takket være dette kan vi nå tillate transport av væskebeholdere større enn hundre milliliter, som én-liters vannflasker og andre større beholdere, i håndbagasje, sier Finavias sikkerhetssjef Ari Kumara, til osloairports.com.

Finavia tilsvarer vårt eget Avinor.

Finavia har nå avsluttet et prosjekt som tok sikte på en jevnere og mer stressfrie sikkerhetskontroll. Prosjektet ble gjennomført i to faser.

I den første delen, sommeren 2022, åpnet Finavia en helt ny sikkerhetskontroll på Helsingfors lufthavn. De åtte toppmoderne sikkerhetskontrolllinjene bruker ny teknologi basert på datatomografi. Takket være de nye skannerne, trenger ikke lenger væsker og elektronikk å fjernes fra håndbagasjen.

Den andre fasen av prosjektet fant sted i juni 2023, da ytterligere to linjer ble åpnet på Helsingfors lufthavn og alle ti sikkerhetskontrolllinjene ble operative. På denne måten utnyttes nå mulighetene til den nye teknologien fullt ut og Finavia kan øke mengden væske som kan fraktes i håndbagasjen til to liter per passasjer.

Kumara forteller at det nye utstyret kun er i bruk i sikkerhetskontrollen i avgangshallen på Helsingfors lufthavn. Gjeldende væskerestriksjoner fortsetter å gjelde for passasjerer som reiser fra Finavias regionale flyplasser og passasjerer som passerer sikkerhetskontrollen for transferpassasjerer på lufthavnen.

Tilsvarende ny teknologi brukes foreløpig kun på et svært begrenset antall store europeiske flyplasser og på noen flyplasser i USA. Siden passasjerer kan møte ulike sikkerhetskontrollprosedyrer på ulike stadier av reisen, bør de være forberedt og følge flyplassspesifikke instruksjoner nøye.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart