-->

11. juli 2023

Streikefare: Kan stoppe 12.600 flyavganger hver dag i sommer

Flygelederstreik kan ødelegge sommerferien for mange 📷 Illustrasjonsfoto

Flygeledere i Eurocontrol varsler mulige streiker i løpet av sommeren, som i verste fall kan forsinke eller kansellere opptil 12.600 flyvninger om dagen. Det tilsvarer en tredjedel av daglige flyvninger i Europa i juli og august.
annonse

Det er fagforeningen Union Syndicale Bruxelles, som representerer flygeledere i den europeiske lufttrafikktjenesten Eurocontrol, som har sendt ut et forhåndsvarlsel om mulige streiker over en periode på seks måneder, dette vil eventuelt ramme sommertrafikken i Europa hardt. Det var Bloomberg som først omtalte saken.

En tredjedel av alle flyvninger kan bli berørt
Ifølge Eurocontrol har The Times rapportert at en streik kan forsinke eller kansellere opptil 12.600 flyvninger hver dag i løpet av sommeren over hele Europa. Dette vil tilsvare omtrent en tredjedel av alle flyvninger, da Eurocontrol spår rundt 33.000 daglige flyvninger hver dag i juli og august. Det er imidlertid fortsatt ukjent når eventuelle streiker starter opp.

Det skal være kontakt mellom partene i Union Syndicale Bruxelles og Eurocontrol.

Les også: Europa: Streik rammet 64.000 passasjerer daglig denne våren

Operasjonssentralen hos Eurocontrol mottar 96.000 meldinger daglig og overvåker over 10 millioner flyvninger per år. Senteret samarbeider med flyplasser, sivile- og militære luftromsbrukere og andre luftfartsrelaterte interessenter for å redusere forstyrrelser i flytrafikken og sikre en smidig drift.

Streik blant flygelederne påvirker ikke bare flyvninger til og fra landet de finner sted i, men forårsaker også forstyrrelser andre steder i Europa på grunn av forsinkelser med fly som må fly over det landet for å nå andre destinasjoner.

Hold deg oppdatert på planlagte streiker og avvik

Franske flygelederstreik har skapt store utfordringer
Reisende i Europa er langt fra ukjent med forstyrrelser forårsaket av flygelederstreik. I Frankrike har flygeledere streiket flere ganger siden begynnelsen av året. Dette har ført til tusenvis av forsinkede og kansellerte flyavganger.

Eurocontrol advarer passasjerer som flyr til populære feriedestinasjoner som Marseille og Athen at de, uavhengig av en streik eller ikke, kan oppleve forsinkelser og innstillinger. Det skyldes at flyselskap og firmaer som yter bakketjenester, fortsatt sliter med mangel på ansatte etter pandemien.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage
om oss   nettsidekart