-->

11. juli 2023

Streikefare: Kan stoppe 12.600 flyavganger hver dag i sommer

Flygelederstreik kan Ăždelegge sommerferien for mange đŸ“· Illustrasjonsfoto

Flygeledere i Eurocontrol varsler mulige streiker i lĂžpet av sommeren, som i verste fall kan forsinke eller kansellere opptil 12.600 flyvninger om dagen. Det tilsvarer en tredjedel av daglige flyvninger i Europa i juli og august.
annonse

Det er fagforeningen Union Syndicale Bruxelles, som representerer flygeledere i den europeiske lufttrafikktjenesten Eurocontrol, som har sendt ut et forhĂ„ndsvarlsel om mulige streiker over en periode pĂ„ seks mĂ„neder, dette vil eventuelt ramme sommertrafikken i Europa hardt. Det var Bloomberg som fĂžrst omtalte saken.

En tredjedel av alle flyvninger kan bli berĂžrt
IfÞlge Eurocontrol har The Times rapportert at en streik kan forsinke eller kansellere opptil 12.600 flyvninger hver dag i lÞpet av sommeren over hele Europa. Dette vil tilsvare omtrent en tredjedel av alle flyvninger, da Eurocontrol spÄr rundt 33.000 daglige flyvninger hver dag i juli og august. Det er imidlertid fortsatt ukjent nÄr eventuelle streiker starter opp.

Det skal vĂŠre kontakt mellom partene i Union Syndicale Bruxelles og Eurocontrol.

Les ogsĂ„: Europa: Streik rammet 64.000 passasjerer daglig denne vĂ„ren

Operasjonssentralen hos Eurocontrol mottar 96.000 meldinger daglig og overvÄker over 10 millioner flyvninger per Är. Senteret samarbeider med flyplasser, sivile- og militÊre luftromsbrukere og andre luftfartsrelaterte interessenter for Ä redusere forstyrrelser i flytrafikken og sikre en smidig drift.

Streik blant flygelederne pÄvirker ikke bare flyvninger til og fra landet de finner sted i, men forÄrsaker ogsÄ forstyrrelser andre steder i Europa pÄ grunn av forsinkelser med fly som mÄ fly over det landet for Ä nÄ andre destinasjoner.

Hold deg oppdatert pÄ planlagte streiker og avvik

Franske flygelederstreik har skapt store utfordringer
Reisende i Europa er langt fra ukjent med forstyrrelser forÄrsaket av flygelederstreik. I Frankrike har flygeledere streiket flere ganger siden begynnelsen av Äret. Dette har fÞrt til tusenvis av forsinkede og kansellerte flyavganger.

Eurocontrol advarer passasjerer som flyr til populÊre feriedestinasjoner som Marseille og Athen at de, uavhengig av en streik eller ikke, kan oppleve forsinkelser og innstillinger. Det skyldes at flyselskap og firmaer som yter bakketjenester, fortsatt sliter med mangel pÄ ansatte etter pandemien.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart