-->

4. august 2023

Historisk sterk juli for Norwegian

Enda et Norwegianfly er klar til å frakte nordmenn på ferie 📷 Osloairports.com

I juli fløy Norwegian 2,3 millioner passasjerer. Fyllingsgraden var på 92,4 prosent. Kapasiteten var på sitt høyeste for året, og 12 prosent høyere enn i juli i fjor.
annonse | bagbrokers


Høy etterspørsel fra reiselystne nordiske passasjerer gjennom hele måneden bidro til å gjøre juli til en historisk sterk måned for Norwegian.
 
–  Juli var en enestående måned for oss i Norwegian med høyeste antall passasjerer i år, og mer enn 100 000 flere enn samme måned i fjor.
Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian

Alle ansatte i luften og på bakken har jobbet hardt for at passasjerene våre kom trygt og godt frem til sine reisemål, til tross for enkelte utfordringer på flyplassene i Europa, sier Karlsen.


Solid etterspørsel etter flyreiser fortsetter
Bookingtallene er fortsatt lovende. Trenden med at mange kunder i juli booket sin flyreise kort tid før avgang, fortsetter i august. I tillegg er bookingtallene for september sterke.

 - Det ustabile været i Norden har helt klart påvirket denne sommerens reisemønster, og vi registrerte et jevnt salg av flybilletter gjennom hele juli. Jeg er veldig fornøyd over at så mange reisende velger å fly med oss i sommer, både innenriks, i Norden og på tvers av Europa.

 - Jeg ønsker å takke alle kolleger som har bidratt til å ivareta passasjerene våre i årets mest travle sesong. At vi har fløyet med egne fly og egen besetning har bidratt til solid drift denne sommeren, sier Karlsen.

Tallenes tale
Norwegian fløy 2 308 417 passasjerer i juli, 5 prosent flere enn i samme måned i fjor. Kapasiteten (ASK) var 3 712 millioner setekilometer, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 3 430 millioner setekilometer. I juli hadde Norwegian i gjennomsnitt 79 fly i drift, og 99,5 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført. Punktligheten, målt som andel avganger innen 15 minutter etter ordinær tid, var i juli på 73,2 prosent. 95,3 prosent av alle flyvninger landet likevel til oppsatt tid eller inntil én time senere.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart