-->

6. august 2023

DAT gjenopptar ruteflygingen mellom Stord og Oslo

Danish Air Transport (DAT) gjenopptar ruteflygingen mellom Stord og Oslo fra 1. september (Wikimedia)

Danish Air Transport (DAT) gjenopptar ruteflygingen mellom Stord og Oslo fra 1. september i år, med fem ukentlige rotasjoner, fram til april neste år.
annonse | radisson hotels

STORD: Etter en midlertidig avbrudd, vil Danish Air Transport (DAT) gjenoppta ruteflygingen mellom Stord og Oslo fra 1. september i år. Denne etterlengtede gjenopptakelsen markerer en positiv vending for regionen og vil bidra til økt tilgjengelighet og forbindelse mellom de to destinasjonene.

DAT vil operere fem ukentlige rotasjoner på Stord - Oslo-ruten frem til mars 2024. Deretter vil ruten fra og med 1. april 2024 inkluderes som en del av de statlige FOT (Flyrutetjenesten i distrikts-Norge)-rutene, som bidrar til å styrke regionale luftfartsforbindelser.

Denne ruten ble midlertidig innstilt den 1. juni i år, da kontrakten med Sunnhordland Lufthavn AS ble avsluttet. Stord kommune og Vestland fylkeskommune engasjerte seg økonomisk for å sikre flyrutens fortsatte drift, og dermed opprettholde forbindelsen mellom Stord og Oslo. En ny avtale har nå blitt inngått mellom DAT og Sunnhordland Lufthavn AS, som inkluderer økonomisk støtte til ruten. Dette initiativet gir DAT muligheten til å opprettholde et redusert flyprogram på ruten, til glede for både forretningsreisende og regionale innbyggere.

Lufthavnsjef Jan Morten Myklebust ved Stord Lufthavn uttrykker stor tilfredshet med den inngåtte avtalen med DAT om et redusert ruteprogram frem til den statlige FOT-rutens oppstart i april 2024. Han understreker betydningen av å opprettholde en flyforbindelse til og fra Oslo for regionens utvikling. I tillegg er det av vesentlig betydning for lufthavnsselskapet å kunne beholde de ansatte i arbeid og sikre at selskapet beholder nødvendig kompetanse.

Den gjenopprettede flyforbindelsen mellom Stord og Oslo vil uten tvil ha en positiv innvirkning på regionens næringsliv, turisme og generelle infrastruktur. DATs engasjement, i samarbeid med Sunnhordland Lufthavn AS, viser hvordan samarbeid og vilje til å investere i regionale flyruter kan gi betydelige fordeler for både lokalsamfunn og reisende. Med den kommende integrasjonen i de statlige FOT-rutene ser fremtiden lys ut for Stord - Oslo-ruten, og den vil fortsette å binde sammen regionene på en effektiv og pålitelig måte.

DAT skal benytte fly av typen ATR42 på flyruten med plass til 48 passasjerer, disse flyene benyttes også på rutene Florø - Oslo og Ørland - Oslo.

De nye rutetidene fra 1. september ser slik ut:

Kilde: Danish Air Transport


Denne artikkelen er laget med hjelp av kunstig intelligens (KI), (beta-versjon) og etterarbeidet av redaksjonen.
Kilder: stordlufthamn.no, osloairports.com

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart