-->

6. august 2023

Oslo lufthavn advarer om ekstremværet "Hans"

 Oslo lufthavn advarer de reisende om "Hans" 📷 Avinor

Søndag ettermiddag la Avinor ut en melding på Oslo lufthavns nettsider om at ekstremværet "Hans", som kommer inn over Østlandet mandag morgen, kan gi forsinkelser i flytrafikken.
annonse

I advarselen heter det at på grunn av det varslede ekstremværet på Østlandet mandag 7. og tirsdag 8. august, kan det bli forsinkelser til og fra Oslo lufthavn.

De reisende bes planlegge reisen til flyplassen godt.

Du bes møte opp som normalt til din flygning, med mindre du får beskjed om noe annet fra flyselskapet du reiser med.

Dette sier meteorologene
Et rødt farevarsel om ekstremt mye regn er sendt ut for deler av Sør-Norge. Hendelsen vil mange steder være blant de kraftigste siste 25 år. Rødt nivå er høyeste farenivå for regn, skriver Meteorologisk institutt på sine sider.

På Østlandet, nord for Oslo, samt de østligste delene av gamle Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og sør i Trøndelag er det ventet ekstreme mengder regn, 80-100 mm på 24 timer.

Farevarslet gjelder mandag morgen til tirsdag kveld.

Meteorologisk institutt skriver videre at nedbøren nærmer seg søndag kveld fra Sverige og øker i intensitet mandag formiddag. Kraftigst nedbør er ventet fra mandag ettermiddag til tirsdag ettermiddag. Det er også fare for styrtregn i løpet av farevarselperioden, 20-35 mm i timen. På grunn av usikkerheten knyttet til styrtregnet er det også usikkert akkurat hvor de høyeste døgnverdiene treffer.


I tillegg gjelder farevarsel for regn på oransje nivå, 60-80 mm på 24 timer, og gult nivå, 40-60 mm på 24 timer, i områdene rundt det røde farevarselet. De fleste fylker i Sør-Norge blir berørt i større, eller mindre grad.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart