-->

9. august 2023

Widerøe og Norwegian skal fly for Forsvaret

Både Widerøe og Norwegian skal fly for Forsvaret 📷 Montasje Widerøe

De to flyselskapene har vunnet hvert sitt anbud på å levere flytjenester til Forsvaret. Det betyr et bedre tilbud også til sivile, med nye ruter, gjenåpning av ruter og flere avganger på eksisterende ruter.
annonse

Det er nå avgjort at Widerøe har vunnet rutepakken for innlandsreiser med hovedvekt på Bergen som utgangspunkt og internt i Nord-Norge, med oppstart februar neste år.

Forsvaret har en viktig nasjonal samfunnsrolle. Som følge av finsk og mulig svensk NATO-medlemskap vil det medføre økt reisevirksomhet. Widerøe skal bidra til at Forsvaret lykkes i sitt oppdrag, ved å levere flytjenester til Forsvaret slik flyselskapet har gjort i mange år. Avtalen omfatter atskillig flere ruter enn hva situasjonen har vært inntil nå.

- Vi har med stor respekt fraktet forsvarspersonell i mange år uten en definert avtale. Denne rammeavtalen inkluderer flere nye ruter. Det er med glede vi forbereder oss til å fly betydelig flere enn hva vi gjør i dag, sier Christian Skaug, kommersiell direktør i Widerøe.

Rammeavtalen med Widerøe har en varighet på fire år og en årlig verdi på 35 millioner kroner.

Norwegian
er tildelt en fireårig rammeavtale for forsvarssektorens flyreiser i Norge og Norden. Avtalen har en totalverdi på om lag én milliard kroner og omfatter rundt 250 000 reiser årlig for ansatte i Forsvaret, Forsvarsdepartementet og Forsvarsmateriell.

Forsvarskontrakten er en av de største flyavtalene i Norge, og i denne anbudskonkurransen har Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) valgt Norwegian som sin leverandør av flyreiser de neste fire årene. Norwegian vil nå gjeninnføre direkteruten fra Oslo til Bardufoss med 17 ukentlige avganger, og fly Oslo til Lakselv med to ukentlige avganger. Selskapet vil også tilby direkterute fra Oslo til Kirkenes hele året.

– Vi er svært glade for å kunne øke tilbudet vårt i Nord-Norge. Det vil blant annet gi våre nordnorske kunder en større fleksibilitet med langt flere avganger og ruter, og muligheter for sømløs videreforbindelse ut i Europa. Nord-Norge er et viktig marked for oss og tilbudet blir langt bedre fra og med neste år, sier Magnus Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart