-->

6. september 2023

2.1 millioner fløy med Norwegian i august

I august ønsket Norwegian 2.1 millioner passasjerer velkommen ombord 📷 Norwegian

Norwegian fløy 2,1 millioner passasjerer og hadde en fyllingsgrad på 85,2 prosent i august. Regulariteten var spesielt høy, og 99,6 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført.
annonse

– Trafikktallene for denne måneden er gode. Med høsten på fremmarsj ser vi at det fortsatt er mange som vil fly til våre populære destinasjoner, samtidig som de forretningsreisende vender tilbake etter sommeren. Høstens bookingtall for de neste månedene fortsetter å være positiv, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Norwegian fløy 2 141 613 passasjerer i august, 7 prosent mer enn i samme måned i fjor. Norwegian hadde i gjennomsnitt 80 fly i drift, og 99,6 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført. Driften ble påvirket av tekniske problemer i trafikkontrollen i Storbritannia den 28. august, noe som førte til store forsinkelser og forårsaket hele 40 prosent av innstillingene denne måneden. Punktligheten, målt som andel avganger innen 15 minutter etter ordinær tid, var i august på 82,4 prosent.
98,0 prosent av alle flyvninger landet likevel til oppsatt tid eller inntil én time senere, det høyeste nivået så langt i år.

– Driften ble denne måneden påvirket av uforutsette hendelser som stormen «Hans» i Skandinavia og tekniske problemer i trafikkontrollen i Storbritannia. Jeg er glad for at vi kunne sette opp ekstra flyvninger fra Oslo til Bergen og Trondheim for å hjelpe reisende med å nå frem, samt passasjerene som ble berørt av utfordringene i Storbritannia, sier Karlsen.

Solid drift og positive bookingutsikter
Utsiktene for høsten fortsetter å være positive for Norwegian. Kapasiteten er justert for å møte sesongvariasjoner i etterspørselen i vinterhalvåret. Norwegian legger ut billetter for sommerprogrammet 2024 i neste uke, og flere ruter til nye reisemål vil bli sluppet i november.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart